Hirdetés

Így festene a The Witcher és még pár kedvenc játékunk, ha a Studio Ghibli csinálna belőlük animét

|

MI segítségével álmodtuk meg azt, milyenek lehetnének ezek az adaptációk, ha a Studio Ghiblire bíznánk a munkát.

Hirdetés

A következő ötlettel ültem le nemrég a gép elé: érdekes lenne MI-vel generáltatni pár olyan képet, amin ismertebb videojátékok jelennek meg úgy, mintha a Studio Ghibli jellegzetes animációs stílusával készülne belőlük egy anime. El is kezdtem hát csevegni a ChatGPT chatbottal, és megkérdeztem tőle, melyik lenne erre a feladatra a legjobb, lehetőleg ingyenes képgeneráló MI. A Deep Dream Generatort ajánlotta, ami ugyan limitált mennyiségben, de tényleg ingyen készít képeket.

Innen már egyszerű dolgom volt, mindössze pontos utasításokkal kellett ellátnom az MI-t. Ezen a ponton viszont úgy gondoltam, nézzük meg, mire képes jelenleg a mesterséges intelligencia nemcsak grafikusként, hanem esetleg szövegírónként is.

Visszatértem hát a ChatGPT-hez, és megkértem, hogy röviden, nagyjából 1500 karakterben írjon már gyorsan egy hírt ehhez a témához. A végeredményt alább olvashatjátok, szerintem azért a Deep Dream Generator egyelőre képgenerálásban ügyesebb, mint a ChatGPT írásban - persze azt is fontos megjegyezni, hogy magyarul kellett írnia, nyilván az angol szövegekkel sokkal pontosabban tud bánni. 

Hirdetés

Át is adnám akkor a szót a ChatGPT-nek. A szöveget nem módosítottam. 

"A Deep Dream Generator segítségével létrehoztunk egy különleges galériát, amely összegyűjti a videojátékokat, mint a Mortal Kombat, God of War és The Witcher, amiket egy MI képek formájában jelenít meg, hogy megmutassa, hogyan néznének ki, ha a Studio Ghibli animációs stílusában készülnének belőlük.

A Deep Dream Generator egy AI-alapú generatív modell, amely képek generálására alkalmas. A modell előre tanult képfelismerési algoritmusok segítségével képes rá, hogy a bemeneti képek alapján új képeket generáljon. A célunk az volt, hogy egy olyan képgalériát hozzunk létre, amely ötvözi a videojátékok világának erősségeit a Studio Ghibli animációs stílusának szépségével.

A eredmény lenyűgöző volt: a Deep Dream Generator létrehozta a videojátékokat a Studio Ghibli stílusában, ami a részletek, a színek és a mozgás tekintetében is nagyszerűnek bizonyult. A képek kifejezik a videojátékok világának sötét és félelmetes atmoszféráját, miközben a Studio Ghibli jellegzetes, bájos stílusa is megjelenik rajtuk.

A galéria remek lehetőséget nyújt arra, hogy a rajongók megismerjék a videojátékokat egy új, kreatív szemszögből. A képek lenyűgözőek és izgalmasak, és reméljük, hogy a rajongók örömmel fogadják őket.

Az AI-alapú képgenerálás nagyszerű lehetőséget nyújt a kreatív ötletek megvalósítására. A Deep Dream Generator segítségével létrehoztuk ezt a különleges galériát, és reméljük, hogy ez inspiráció lesz mások számára is hasonló projektek megvalósítására."

Eddig tartott a ChatGPT maradjunk annyiban, némileg túlzó, nyelvtanilag több helyen bukdácsoló, de mindenképpen nagyon lelkes irománya. A képek mindenesetre tényleg nagyon jól sikerültek, ezeket az alábbi galériában tudjátok megnézni.

Szerencsére még mindig nem tartunk ott, hogy a ChatGPT el tudná venni az újságírók munkáját, de azért valljuk be, egész ügyesen próbálkozik. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)