Hirdetés

John Romero, a Doom egyik szülőatyja könyvet ír... saját magáról

|

Az id Software társalapítójának önéletrajzi kötete a Doom Guy: Life in First Person címre hallgat majd.

Hirdetés

A Coloradóban született Alfonso John Romero pályája elején, már a középiskolás éveiben tucatnyi kisebb ügyességi és akciójátékot írt. Az Apple II-re készült programokat Apple-magazinokkal terjesztette, legelső projektje, az 1984-es Scout Search forráskód formájában jelent meg az inCider magazinban. Romero aztán 1987-ben munkát kapott egy igazi játékfejlesztő cégnél, az Origin Systems-nél, ahol játékokat portolt Apple II-ről Commodore 64-re.

Az igazi fordulópont azonban az volt az életében, amikor 1991-ben megalapította az id Software-t, amelynek élén olyan kultikus címekkel gyarapította a játékipart, mint a Commander Keen, a Wolfenstein, a Doom és a Quake. Manapság a Romero Games élén igyekszik folytatni szenvedélyét a felesége, Brenda oldalán, legutóbb a 2020-as Empire of Sinnel jelentkezett

Hirdetés

Az 54. életévét taposó John Romero rendkívül mozgalmas és változatos évtizedeket tudhat maga mögött (2017-ben még Magyarországra is ellátogatott), amik során rengeteg minden történt vele, számos izgalmas sztorija született, ezeket pedig hamarosan egy életrajzi könyv formájában fogja elmesélni. A Doom Guy: Life in First Person címmel ellátott kötet január 10-én fog megjelenni a tengerentúlon, a hivatalos leírás szerint Romero fiatalkorától kezdve az id Software megalapításán át egészen John Carmackkal való összezördüléséig bezárólag minden benne lesz. 

"Az ő története egy önmegvalósító ember sztorija, aki több céget alapított, miután egy erőszakkal és bántalmazással teli gyerekkor a videojáték-tervezés felé terelte, ahol új világokat és helyeket teremthetett, ahová elmenekülhetett. Egy alkoholista apa, egy rasszista nagyapa, aki nem helyeselte Romero szüleinek vegyes-rasszú párkapcsolatát, és egy nagymama, aki egykor bordélyházat vezetett Mexikóban, együttesen alkotják Romero fiatalkorának tanulságos történetét, amely eddig még soha nem került nyilvánosságra." 

- olvasható a kiadó, az Abrams Books leírásában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nyilvánvalóan ez is sok gamert fog érdekelni Romero személye miatt, de az valószínűleg még többeket, hogy megismerhessék az id Software-től való távozásának részleteit a dizájner elbeszélésében is (jelent meg erről 2003-ban könyv David Kushner tollából, a Masters of Doom: How Two Guys Created an Empire and Transformed Pop Culture). Íme a Doom Guy borítója, amely a hagyományos kiadás mellett e-bookként is megvásárolható lesz: 

Ti be fogjátok szerezni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)