Hirdetés

Még mindig készül a Cannibal Holocaust folytatása, de egészen megújult formában

|

Joggal gondolhattuk, hogy a koronavírus áldozata lett a klasszikus olasz horrorfilm videojátékos folytatása, de rengeteg viszontagságot követően most úgy tűnik, hogy mégis elkészül.

Hirdetés

A 80-as évek olasz horrorfilmjei mindig is kultikusnak számítottak a filmrajongók körében, de talán még ebben a szűk közegben is egyedi helyet foglal el Ruggero Deodato filmje, a Cannibal Holocaust, amely nem csak az erőszakos témaválasztás, de a kritikus mondanivalója miatt is emlékezetessé vált.

Véres tartalom ide vagy oda, a Cannibal Holocaust sosem volt az a fajta film, ami játékadaptáció után kiáltana, ezért is volt különösen meglepő, amikor 2020-ban kiderült, hogy Deodato egy olasz játékfejlesztő stúdióval karöltve interaktív formában szeretné folytatni a történetet.

Hirdetés

Sajnos sok minden más videojátékos projekthez hasonlóan ez a fejlesztés is nagy károkat szenvedett a koronavírus miatt, illetve jogi problémákba is ütköztek, ami miatt időközben el kellett engedniük a "Cannibal Holocaust" címet és elszeparálni a játékot az eredeti filmtől.

Deodato egy kicsit átszabta a forgatókönyvet, így a játék "Borneo: A Jungle Nightmare" címen folytatta a pályafutását, de ez a megközelítés sem volt tartósan életképes, ugyanis sokan negatívan reagáltak arra, hogy a borneói őslakosokat ilyen negatívan ábrázolják.

Sajnos Ruggero Deodato tavaly betegségben elhunyt, de a Fantastico Studio kitart víziója mellett, így az immáron Cannibal Tales néven készülő játék három részben fog megjelenni, melyek közül az első két epizód 2D-s visual novel lesz, míg a záróepizód egy 3D-s, Unreal Engine 5-ben készülő kaland.

Egyelőre több konkrétum nem derült ki, de a stúdió elmondása szerint az első epizód még idén télen, míg a második kettő valamikor jövőre jelenik majd meg.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)