Hirdetés

Videojáték-fesztivál nyílik az ENSZ központjában

|

A Világszervezet a történelme során most először lát vendégül gamer rendezvényt.

Hirdetés

Lassan húsz éve, hogy megalapították a Games for Change nevű nonprofit szervezetet, amely videojátékok segítségével küzd különféle társadalmi változásokért. A szervezet minden évben megszervezi a Games for Change Festivalt, a jubileumi alkalomra pedig különleges helyszínen kerül sor - írja az amerikai IGN.

A lap információi szerint ugyanis az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) New York-i székházában kerül majd sor a rendezvényre, ami azt jelenti, hogy ez az első alkalom, amikor az ENSZ-palota politikusok helyett gamerekkel telik meg.

Hirdetés

Az esemény egyik fontos napirendi pontja a játékok és a fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals - SDG) közös metszetét vizsgáló csúcstalálkozó, a Games and SDG Summit lesz. A félnapos esemény során a játékipar vezető személyiségei, de politikusok, újságírók, civil és más szervezetek beszélik majd meg, hogy a játékok és az úgynevezett extended reality (XR) technológia hogyan tudja támogatni az ENSZ oktatással, egyenlőséggel, igazsággal, klímavédelemmel, valamint fenntartható városokkal és közösségekkel kapcsolatos célkitűzéseit. A meghívásos eseményen a beszédek mellett esettanulmányok, panelbeszélgetések és játékbemutatók is helyet kapnak.

Ezzel párhuzamosan rendezik a Games for Change Next Gen Fest nevű rendezvényt, a 13-18 éves diákok számára, ahol lehetőségük lesz betekinteni a játékipar működésébe, belekóstolhatnak a játéktervezés és -fejlesztés tudományába, de találkozhatnak a gaming világának ikonikus alakjaival is. A fesztivál egyik célkitűzése, hogy felelős tartalomgyártókat és játékosokat neveljen a fiatalokból.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)