Hirdetés

Zseniális rendezőtől merít inspirációt a The Legend of Zelda film

|

Wes Ball elmondta, hogy milyennek képzelik el a Nintendo kultikus szériájának adaptációját.

Hirdetés

Most ismét egy olyan korszakban élünk, amikor Hollywood megpróbálja kiaknázni a játékiparban rejlő lehetőségeket, és minden korábbinál vehemensebben teszi. Ennek egyik jele, hogy a Nintendo és a Sony együttműködésében élőszereplős film készül a The Legend of Zelda alapján, a rendezői feladatokat pedig Az útvesztő-szériával és az új A majmok bolygójával villantó Wes Ball vállalta

A feldolgozásról egyelőre semmi mást nem tudni, a szereplőgárdáról sincs információnk (noha a Zeldát megszólaltató szinkronszínésznő szívesen vállalná a szerepét élőben is), viszont Ball egy új interjúban legalább arról mesélt kicsit, hogyan közelítik meg az adaptálást. 

Hirdetés

A rendező az Entertainment Weeklynek árulta el, hogy nagy rajongója a The Legend of Zeldának és Hayao Miyazaki animációs filmjeinek is, amelyek a Studio Ghiblinél születtek meg, reményei szerint pedig mindkét szenvedélye megmutatkozik majd a Zelda filmben. Így jellemezte az elképzelését:

"Ez egy fantasztikus fantasy-kalandfilm lesz, amely nem olyan, mint A Gyűrűk Ura, ez egy sajátos dolog. Mindig is mondtam, hogy szívesen látnék egy élőszereplős Miyazakit. Azt a csodát és szeszélyességet, amit ő hoz a dolgokba, szívesen látnék valami ilyesmit. Fantasztikus lesz. Az egész életem ehhez a pillanathoz vezetett. A Zeldán nőttem fel, és szerintem ez a legfontosabb IP, ami még kiaknázatlan, ha úgy tetszik. Szóval nagyon keményen dolgozunk, hogy összehozzunk valamit. Nem csak azért próbáljuk megtenni, mert megtehetjük. Valami igazán különlegeset akarunk csinálni."

Ball az EW-nek Új-Zélandról nyilatkozott, ahol jelenleg A majmok bolygója: A birodalom utómunkálatait felügyeli (amit 2024 májusában mutathatnak be világszerte). A rendező szavai alapján a The Legend of Zelda adaptációja lesz a következő, amit leforgat: 

"Dolgozunk a forgatókönyvön, és hogy ez lesz-e a következő, azt nehéz pontosan megmondani, de az biztos, hogy a terv az, hogy a Majmok befejezése után egy kicsit pihenünk, aztán belevesszük magunkat a Zeldába, és remélhetőleg megadjuk a rajongóknak, amit remélnek, és új embereket is bevonzunk. Azt hiszem, a Nintendo vágya, hogy megismertesse új emberekkel ezt a világot, ami már 40 éve létezik."

Az EW munkatársa megemlítette azt is, hogy Ball még 2010-ben kiírta Twitterre (ami már X), hogy a következő nagy Avatar-stílusú film, amit rendezne, az a The Legend of Zelda. 

"Láttad azt a tweetet?. Már el is felejtettem, hogy megírtam. Valaki előásta [miután Ballt bejelentették a Zelda rendezőjeként], és kitette. Azt gondoltam, ó igen, király, ennek van értelme. James Cameron az egyik olyan fickó, akire felnézek a filmek tekintetében. Képes nagy, óriási látványosságokat csinálni, de mégis úgy megalapozza a történeteit, hogy az a széles közönség számára is átélhető legyen. Az Avatar inspirált arra, hogy végül elkészítsem a "Ruin" című kisfilmemet, ami a Fox embereihez vezetett, és ők adták nekem Az útvesztő-filmeket. Innen jutottam el A majmok bolygójához, és végül a Zeldához."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)