Hirdetés

Magyar játékba magyar szinkront? A Mandragora megcsinálja

|

Sokak vágyát teljesíti a Primal Game Studio azzal, hogy nem csupán a feliratokat és a menüket lokalizálja a magyar Dark Soulsként emlegetett játékában.

Hirdetés

Rendszeresen visszatérő témája a honi játékfejlesztés lehetőségeit és nehézségeit boncolgató vitáknak, hogy miért kap csak kevés játék magyar szinkront vagy feliratot. A kérdésre ebben a cikkben kerestük a választ több fejlesztőt is megkérdezve. Az okok az esetek túlnyomó többségében anyagiak, azaz minden hazai stúdió komoly kockázatot vállal, amikor a menük és a feliratok honosításának költségeivel terheli a büdzsét, esetleg még meg is fejeli ezt az iméntieknél drágább szinkronnal.

Pluszforrások bevonása, mint a sikeresen elnyert pályázati támogatások, valamint az eredményes közösségi kalapozás azonban megteremtheti a feltételeit annak, hogy a fejlesztők egy picit tovább nyújtózzanak, mint ameddig a takaró ér, és olyan elemekkel javítsák a játékélményt, mint a már említett lokalizáció.

Hirdetés

Így tesz a napjaink egyik legígéretesebb indie játékán dolgozó Primal Game Studio, amely nemrég indította el a Mandragora Kickstarter-kampányát, és kevesebb mint tíz nap alatt el is érte kitűzött célját. Ráadásul messze még a vége, tehát jó eséllyel a kértnél nagyobb összegből gazdálkodhatnak majd a fejlesztők, akik az alábbi videóban adtak hangot annak a reményüknek, hogy magyar szinkront készíthetnek a 2.5D-s soulslike-metroidvania hibrid számára.

"Magyar játékosokként nagy csalódás nekünk, hogy a legtöbb játék nem kap magyar szöveget és hangot. Értjük a kiadók döntését, mert a magyar piac nagyon kicsi, és legtöbbször nem éri meg nekik a befektetett pénzt.

De mi szakítani akarunk ezzel a hagyománnyal és a saját költségünkön teljes magyarítást adunk a Mandragorának minőségi szinkronnal, és ugyanezt szeretnénk minden jövőbeli játékunknak.

Ezen felül szeretnénk még több tartalmat gyártani a Mandragorához. Ehhez egy Kickstarter-kampányt indítottunk, amiben a játékosok támogatását kérjük. A teljes kampány magyarul is olvasható, és részletes betekintést ad a játékba. A kampányvideó magyar felirattal elérhető a Kickstarter-oldalon és YouTube-on is."

- mondta Zsuffa Zoltán ügyvezető.

A reményből tehát időközben szilárd terv lett, ugyanis a Primal Game Studios hivatalosan is bejelentette a 2023-ban PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és Nintendo Switchre megjelenő Mandragora teljes körű honosítását, azaz a magyar menük és feliratok mellett szinkronnak is örülhetünk.

Ti így tervezitek végigjátszani, vagy maradtok inkább az angolnál?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)