Hirdetés

A Helldivers 2 sikerei a Starship Troopers nézettségét is az egekbe tolták

|

Az itthon Csillagközi invázió néven ismert film egy félreértett sci-fi klasszikus, amelyet most egy új generáció fedezett fel magának.

Hirdetés

A Helldivers 2 egy újabb szolgáltatásalapú lövölde, amiből ugyan van már pár, de ennyire ügyesen csak keveseknek sikerült megújítaniuk a formulát. Egy végtelenül elegáns akciójátékról van szó, amely egyik pillanatról a másikra leigázta az internetet. Amikor valami elég népszerűvé válik ahhoz, hogy lenyomja a GTA V-t Steamen, akkor ott nincs kétség a játékosközösség lelkesedésével kapcsolatban.

A Helldivers 2 (és egyébként az első rész is) sok játékból és filmből merít ötleteket, de a legnagyobb inspirációja egyértelműen a Paul Verhoeven rendezésében készült Starship Troopers (Csillagközi invázió) volt. Verhoeven eredetileg Robert A. Heinlein azonos című regényét adaptálta volna, de annyira ráunt olvasás közben, hogy a maradékot a film írójára, Ed Neumeierre (RoboCop) hagyta.

A vége ennek az lett, hogy Verhoeven teljesen kitekerte az eredetit, és ironikus alkotást csinált belőle.

Hirdetés

A rendező egyszerre parodizálta Heinlein jobboldali nézeteit, és az amerikai militarista kultúrát. Sci-fi klasszikus teremtett a meglehetősen száraz és furcsa könyvből, amelyet persze a kötet rajongói gyűlöltek, a filmnézők imádtak, és a kritikusok teljesen félreértettek.

Voltak filmszakértők, akiknek úgy sem esett le a szatíra üzenete, hogy a produkció gyakorlatilag egy kalapács eleganciájával csapta arcon a nézőt. Szerencsére azóta felnőtt egy új generáció, akik újra felfedezték maguknak a filmet, részben a Helldivers 2 népszerűségének köszönhetően.

A Television Stats adatai szerint a Starship Troopers népszerűsége a 109. helyről a 45.-re ugrott február 15-én, de az előző helyét is akkor szerezte meg, amikor a Helldivers 2 megjelenése közeledett.

Jó látni azt, hogy Verhoeven, ma kifejezetten aktuális, háborúellenes üzenete mennyi emberhez juthat el újra egy remek játéknak köszönhetően.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)