Hirdetés

A kínai bíróság elítélt egy manga kalózt, komoly büntetést kapott

|

Az internet változik, de a mangafogyasztók nem: a kalózkodás még mindig komoly probléma a japán képregényeknél, de a kiadók megkezdték a harcot.

Hirdetés

Mióta létezik az internet, azóta pörög a mangák esetében is a kalózkodás. A képregények rajongói meglepő gyorsasággal olvassák be, és teszik elérhetővé illegálisan az egyes sorozatok fejezeteit, és bár az internetes tartalomfogyasztás módjai tisztulásnak indultak, a mangáknál nem ez a jellemző.

Nyugaton még mindig nagy igény van a kalózok által üzemeltetett manga oldalakra, de ez persze szúrja a kiadók szemét. Az ipar több nagyobb neve is összefogott az ingyenes portálok ellen, és legutóbb például a MangaBankot sikerült lebontaniuk.

Hirdetés

A fénykorában 81 millió havi felhasználót kiszolgáló oldal már hónapok óta elérhetetlen, de az üzemeltetőjével szembeni ügy csak mostanában ért véget. A MangaBank tulajdonosa ugyanis egy kínai lakos volt, és bár az oldalt úgy állította be, hogy Kínából azt ne lehessen elérni, így sem úszta meg a büntetést.

A bíróság bűnösnek találta a jogdíjas termékek terjesztéséhez kapcsolódó törvények megszegésében, amiért durván 1 700 000 forintnyi yuant kell majd kifizetnie, emellett jogtalanul szerzett bevételei miatt is ki kell fizetnie majd további 950 000 forintnyi yuant.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdekes lesz nézni a mangakiadók harcát a weboldalak ellen. Ugyan a Shueisha erősen próbálkozik azzal, hogy legális vizekre terelje a mangák terjesztését, de a mai napig vannak gondok a regionális terjesztési jogokkal. Ilyen körülmények között ez kereszteshadjárat egy szélmalomharcnak tűnik, de majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)