Hirdetés

A Titanic hamarosan felkerül a Netflixre, egyes nézők kiakadtak az időzítésen

|

Mindeközben megint Céline Dion világhírű dalát hallgatja mindenki.

Hirdetés

A közelmúltban az tartotta lázban a világot, hogy az amerikai OceanGate saját építésű tengeralattjárója, a Titan turistákat vitt le a Titanic több mint 3700 méter mélyen fekvő roncsaihoz, azonban az álomtúra rémálommá vált: elveszítették a kapcsolatot a járművel, és nem is adott már magáról életjelet, de így is sokáig keresték. A Titant azonban nem sikerült azelőtt megtalálni, hogy elfogyott volna a fedélzeten lévők oxigénje, de a később előkerült maradványok arra utaltak, hogy az oxigénkészletnek nem is volt jelentősége, mivel a búvárhajó már azelőtt összeroppanhatott.

Mint minden kiemelt esetnél, úgy itt is erről a "szenzációról" volt hangos a sajtó, és bizony előfordultak kínos időzítések is, amiknél nehéz eldönteni, hogy a pénzhajhászat áll a háttérben, vagy pusztán csak a véletlen műve. Ilyen volt az, hogy az Amazon leakciózta a Logitech kontrollereket (egyes spekulációk szerint az is hozzájárulhatott a Titan sorsához, hogy egy olcsó kontrollerrel irányították és sufnituning módszerekkel rakták össze), illetve szintén ilyen a Titanic fellángoló népszerűsége. 

Hirdetés

A Netflixre július elsején érkezik egy rakás film (most az Egyesült Államokról és Kanadáról van szó), amelyek között bizony ott van James Cameron nagy sikerű, 11 Oscar-díjas katasztrófafilmje is, egyeseknél pedig ez úgy csapódott le, hogy a streamingszolgáltató az ismét felkapott Titanicból akar profitálni, előfizetőket bevonzani vele, amit ízléstelennek tartottak. 

Bár az időzítés tényleg szerencsétlennek tűnik, a megállapodást ismerő források szerint szó sincs arról, hogy a Netflix nyerészkedni próbálna a tragédiából: a Titanic felkerülésének időzítése véletlen egybeesés, mivel a streamingvállalat a licencszerződéseit már jóval korábban megköti. Ha Cameron rendezése július elsején érkezik a platformra, akkor az azt jelenti, hogy a Netflix már néhány hónappal korábban, vagyis jóval a Titan eltűnése előtt nyélbe ütötte az üzletet. 

Noha a vállalat nem akart szenzációhajhász lenni, kétségtelenül így is jól jár a Titanic felkerülésével, ugyanis mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire megnőtt a film iránti kereslet, mint hogy annak betétdala, a Céline Dion által énekelt My Heart Will Go On ismét meghódította a slágerlistákat. A Spotifyon például csak a Titan eltűnése óta eltelt első napokban több mint 500 ezer alkalommal játszották le.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)