Hirdetés

Annyira jól indított a Most vagy Soha!, hogy csak a Dűne 2 tudta lenyomni idén

|

Az elmúlt napok legnézettebbje lett a magyar történelmi film, egyedül a Dűne 2-t nézték meg többen nyitóhétvégéjén.

Hirdetés

Mint az várható volt, a számok szerint döbbenetes siker a Most vagy soha!, Rákay Philip 6,1 milliárd forintból elkészített történelmi filmje, ami a kritikusokat finoman szólva is megosztotta, a Puliwood sem lelkendezett érte különösebben. A Filmforgalmazók Egyesülete által közzétett hétvégi toplista szerint 75551-en váltottak rá jegyet, amivel 162 070 136 forint bevételt hozott.

A Forum Hungary közleménye szerint 1990 óta nem nyitott ilyen jól magyar film, "első hétvégi nézőszámát tekintve - a Covid utáni időszak - legsikeresebb magyar filmje".

2024-ben egyetlen film hozott össze nagyobb bevételt nyitóhétvégéjén: a Dűne 2-t 115 ezren látták, 294 472 542 forintot gyűjtött ezáltal.

Hirdetés

Csak hogy még jobban kontextusba helyezzük, mennyire sikeres a Most vagy soha!: a magyar nyitóhétvégés toplistán bevétel alapján jelenleg a 33. helyen áll, beelőzve a Pókember: Idegenbent, a Top Gun: Mavericket és a Jokert, igaz, ezek több nézővel hoztak kevesebb pénzt. Ami a nézőszámot illeti, a 63. helyig jutott, de még így is többen látták, mint az első Dűnét, a Batmant, a Kincsemet, a Tenetet, vagy például a Ready Player One-t. A 2018-as Valami Amerika 3 egyébként 101 276 nézővel nyitott, de "csak" 148 millió forintot hozott forgalmazójának.

Rákay Philip, a film kreatív producere a sikerhez ennyit tett hozzá:

"Minden alkotótársam nevében hálásan köszönöm a közönség érdeklődését és példátlan szeretetét! A Most vagy soha! az a film, amit szinte mindenki szeret, aki már látta. Szeretnénk, ha mindenki a saját szemének hinne! Tisztelet Petőfi Sándornak, Szendrey Júliának és a Márciusi Ifjaknak!"

Gyártási költségét minden bizonnyal akkor sem hozná vissza, ha az összes iskolást elküldenék rá kötelező jelleggel, de nem is számít ez, nem a profitszerzés vezérelte az alkotókat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)