Hirdetés

Az első Dűne film rendezőjének esze ágában sincs megnézni az új mozit

|

A Frank Herbert regényét 1984-ben adaptáló David Lynchben olyan mély nyomot hagyott saját filmjének bukása, hogy hallani sem akar a Dűnéről.

Hirdetés

Mind nagyon várjuk Denis Villeneuve Dűne feldolgozását, melyből már jó pár kép érkezett, ezek alapján pedig joggal reménykedhetünk, hogy a közeljövőben egy előzetest is kapunk hozzá. Nem ő az egyetlen rendező azonban, aki megpróbálkozott Frank Herbert sci-fi regényének filmre vitelével, hiszen előtte már David Lynch is tett egy kísérletet Paul Atreides történetével, mely csúfos véget ért. 

Hirdetés

Éppen ezért a legendás rendező hallani sem akar többet a Dűnéről, és elmondása szerint esze ágában sincs megnézni, hogy mire megy vele kollégája. Azt is hozzátette, hogy nem személyes okokból nem kíváncsi a következő adaptációkra, hanem azért, mert még mindig fájdalmas emlék számára az 1984-es film:

"Azért mert a szívem szakadt meg akkor. Az egy kudarc volt, és soha nem csinálhattam meg a végső vágást. Ezt a sztorit már milliószor elmondtam. Ez nem az a film lett, amit el akartam készíteni. Bizonyos részeit nagyon szeretem - ennek ellenére egy totális bukás volt számomra."

A sztori, amit Lynch emleget, az, hogy a stúdió az utómunkálatok alkalmával nagyon megnyirbálta a filmet, és rengeteg kulcsfontosságú jelenetet kivágtak a rendező által eredetileg három órásra megálmodott moziból. Emiatt végül le is vetette nevét a projektről, és akkoriban hatalmas sajtóvisszhangot kapott az eset, a film pedig kritikailag és anyagilag is megbukott. 

Mi nagyon reménykedünk benne, hogy Denis Villeneuve méltó adaptációt készít a regényhez. Ő már a munkálatok legelején kikötötte, hogy két filmet készít majd ehhez a komplex világhoz, melyből az első december 17-én kerül a mozikba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)