Hirdetés

Denis Villeneuve csak egy feltétellel készíti el a harmadik Dűne filmet

|

A Dűne: Második rész nagy siker, de ez még nem elég a folytatáshoz, más is kell.

Hirdetés

Nagy siker a Dűne: Második rész: már most zárójelbe tette az első film számait, és a kritikusok is szerették, így senki se lepődjön meg azon, ha a közeljövőben a Warner zöld utat ad a harmadiknak is. Persze ez már egyértelmű volt abból, ahogyan a folytatás végződött, ugyanakkor azok alapján, amiket a rendező, Denis Villeneuve korábban és most is nyilatkozott, nincs kőbe vésve semmi.

Frank Herbert legendás regényének, a Dűne adaptálásába többeknek is beletört már a bicskája korábban, az író magnum opusából azonban Villeneuve mégis sikeres feldolgozást tudott készíteni. Azt azonban elmondta a közelmúltban, hogy vegyes érzései vannak a Dűne filmjeivel kapcsolatban, és az is egyértelművé vált, hogy már csak egyetlen részre számíthatunk tőle.  

Hirdetés

A rendező már azt is elárulta, hogy jól  halad a trilógia zárásának forgatókönyvével, de előtte még szeretne mást csinálni. Ez, és a Dűne: Második rész sikere azonban úgy tűnik, hogy nem elég ahhoz, hogy elkészítse a Dűne Messiását, az Empire szerint még egy feltételnek teljesülnie kell: 

"Ha visszatérünk ehhez a világhoz, annak valóságosnak kell lennie, relevánsnak kell lennie. Ha valaha is leforgatom a Dűne Messiását, azt azért fogom megtenni, mert jobb lesz, mint a Második rész. Máskülönben nem csinálom meg."

Villeneuve arról is beszélt, hogy miért van szüksége egy kis szünetre. Mindkét Dűne filmet egymás után csinálta, aminek van értelme, mivel már benne voltak az írásban, a látványtervezésben és hasonlókban, de ez egyúttal azt is jelentette, hogy hat évet megszakítás nélkül az Arrakison töltött, így egészséges dolog lesz egy kicsit hátralépni. 

"Először is, biztosnak kell lennünk abban, hogy erős forgatókönyvünk van. Amit el akarok kerülni, az az, hogy úgy vágunk bele, hogy nem áll valami készen. Soha nem tettem ilyet, és most úgy érzem, hogy ennek fennáll a veszélye a nagy lelkesedés miatt. Arról viszont meg kell győződnünk, hogy minden ötletünk papírra van vetve". 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)