Hirdetés

Hamarosan a Netflixre is felkerül a Semmelweis film

|

Ha nem mennétek moziba az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar sikeréért, akkor otthon ülve is pótolhatjátok majd egy hónapon belül.

Hirdetés

Sokáig nem lehetett úgy megnyitni a Filmforgalmazók Egyesületének hétvégi statisztikáit, hogy a Semmelweis ne lett volna ott a dobogón, és még most, 15 héttel a bemutatása után sem tudták kilökni a tíz legnézettebb film toplistájáról: a legutóbbi hétvégén a nyolcadik helyen állt, összesen már 327 ezer nézőt vonzott be a mozikba, amely az InterComnak 702 millió forint bevételt jelent. 

A Koltai Lajos (Sorstalanság) rendezésében készült életrajzi dráma sikere nem meglepő, hiszen egy legendás magyar történelmi alakot mutat be a legújabb generációknak korunk egyik népszerű fiatal színészével, a Vígszínház A Pál utcai fiúk előadásának Nemecsekeként és a POKET szószólójaként komoly rajongótáborra szert tevő Vecsei H. Miklóssal (Magunk maradtunk) a főszerepben. 

Hirdetés

A film az "anyák megmentőjére", Semmelweis Ignácra fókuszál, akivel 1847-ben, egy szülészeti klinikán találkozunk, ahol egy olyan titokzatos járvány tombol, amitől rettegnek az anyák. A fiatal magyar orvos a hagyományos módszerekkel szakítva megpróbál szembeszállni ezzel a rejtélyes kórral, eközben pedig a szerelem is rátalál egy osztrák bába személyében. Csakhogy a kórház vezetése mindent megtesz azért, hogy megvédje tekintélyét Semmelweis felfedezéseinek következményeitől, a harc pedig nem áll meg az épület falai között, Bécsben és Pesten is kitör a forradalom, a magyar orvosnak pedig eltökélt célja, hogy felfedezésével a hazai nőkön is segítsen.

Vecsein kívül többek között olyan színészek erősítik a szereplőgárdát, mint Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Lajos, Lengyel Ferenc, Elek Ferenc, Simon Kornél, Szűcs Nelli, Mészáros Blanka, Znamenák István és Hajduk Károly. A Semmelweis film még látható a mozikban, de ha nem szeretnétek rá elmenni, de van Netflix előfizetésetek, és az otthon kényelmében adnátok neki egy esélyt, akkor április 3-tól megtehetitek akár 4K-ban is, ugyanis akkor kerül fel a streamingszolgáltatásra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)