Hirdetés

Hatalmas nézői és kritikai siker lett a The Walking Dead Darylre fókuszáló spin-offja

|

A Rotten Tomatoes oldalán jelenleg felülmúlja a zombis univerzum összes többi tagját.

Hirdetés

Bár az eredetileg 2010-ben bemutatott The Walking Dead sztorija tavaly novemberben hivatalosan is lezárult, ezzel egyidőben számos spin-offot is bejelentettek, amikkel bővíteni kívánták a zombis univerzumot. Ilyen volt még a nyáron bemutatott Dead City is, amire megjelenéskor meglepő módon többen voltak kíváncsiak, mint az eredeti sorozatra. Emellett azonban szépen épülgetett a hype a Daryl Dixonra fokuszáló eposz körül is, ami nagyon úgy néz ki hogy nem volt véletlen, hiszen hozta, sőt, több szempontból magasan felül is múlta a hozzá társított elvárásokat.

A szeptember 10-én bemutatott Darlyes spin-off mostanra ugyanis a franchise legmagasabbra értékelt darabja lett a Rotten Tomatoes oldalán, mind a kritikusok és a nézők körében egyaránt. Az új sorozat ugyanis 90%-os kritikai és 88%-os közönségpontszámon áll jelenleg, amivel több mint 10%-ot ver az eredeti The Walking Deadre, amely 79%-os kritikai és 78%-os nézői pontszámot mutat. Fontos megjegyezni, hogy kritikusi oldalon ez a százalékos jelzés még mindig a pozitív és negatív kritikák arányát jelenti, nem pedig a pontozást.

Hirdetés

Az új spin-off egyébként az eredeti történet lezárása után veszi fel a fonalat és helyezi a címszereplő Darlyt a középpontba, aki megpróbál visszajutni Amerikába, miután Franciaországba sodorta a tenger. Útja során olyan érdekes karakterek keresztezik útját mint például Isabelle, az apáca, aki egy Laurent nevű kisfiút próbál eljuttatni Párizsba, hiszen vallási szektájának meggyőződése, hogy a gyermek maga a megváltó. Mivel fennál a lehetősége annak is, hogy a fiú immunis a vírussal szemben, így sokan az HBO-s The Last Of Us adaptációhoz kezdték hasonlítgatni a sorozatot, ami szerintünk enyhén szólva is túlzás.

A Dead City és a Daryl Dixonra fókuszáló programok mellet egyébként még készülőben van a The Walking Dead: The Ones Who Live névre keresztelt etap is, amely a Rick és Michonne kettősre fókuszáló spin-off lesz.

Mindenesetre eddig jó döntésnek bizonyult az univerzum bővítés, és a sorozat ily módon történő folytatása. Annak ellenére hogy az elején sokan szkeptikusok voltak a bejelentettet spin-offokkal kapcsolatban, úgy látszik az AMC tényleg foglalkozott velük és minden téren minőségi munkát tett le az asztalra, amit most a kritikusok és a közönség hangjai is visszaigazolnak.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)