Hirdetés

Így született meg a Star Wars legendás nyitójelenete

|

Valószínűleg nincs ember a földön, aki ne tudná, mit jelent a "réges-rég egy messzi-messzi galaxisban".

Hirdetés

A különböző Star Wars filmek nyitójelenete legalább annyira fontos és legendás része a galaxis történeteinek, mint az erő és a fénykardok. A vetítés kezdetén a sötét moziteremben mindenki átszellemülten várja, hogy felcsendüljenek a John Williams által komponált dallamok, és feltűnjenek a vásznon a jellegzetes sárga betűk.

Hirdetés

Mikor George Lucas először mutatta meg a Star Warst egy szűk baráti körnek, a nézők között több is ott volt Hollywood meghatározó figurái közül. A legendás filmrendező, Steven Spielberg az Empire-nek mesélt az estéről. Visszaemlékezéséből például az is kiderült, hogy Brian De Palmát először kifejezetten felbosszantotta a film, pontosabban az, hogy semmilyen kontextusa nincs a történetnek:

"Brian elkezdett üvöltözni George-dzsal: »NEM ÉRTEM A TÖRTÉNETET! NINCS KONTEXTUS! MI EZ AZ ŰR IZÉ? KIT ÉRDEKEL? TELJESEN EL VAGYOK VESZVE!« Erre George így reagált: »Soha életedben nem csináltál kereskedelmi filmet! Miről beszélsz egyáltalán?« Erre Brian így folytatta: »Sikertelen lesz. Senki nem fogja érteni. Csak egy nagy üresség, csillagok meg néhány bugyuta űrhajó mozog összevissza.«"

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem ez volt az egyetlen kritika, amit a Star Wars legelső verziója kapott, mégis De Palma véleménye gyakorolta a legnagyobb hatást a filmre, hiszen az ő észrevétele kellett ahhoz, hogy a széria a legendás első jelenettel bővüljön. Erről a vetítés utáni vacsorán beszélgetett tovább Lucas és De Palma:

"[...] miért nem kezded egy magyarázó résszel, mint a régi időkben, felfele haladó szöveggel, ami megérteti a történetet?"

George Lucas végül, mint ahogy azt mindnyájan jól tudjuk, megfogadta rendezőtársa tanácsát, ami nélkül most eggyel kevesebb jellegzetes vonással bírnának a Star Wars filmek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)