Hirdetés

Kevés nyomasztóbb dolog van a német Harry Potternél

|

Dobby lebt jetzt in Berlin, Dobby ist frei!

Hirdetés

A Harry Potter franchise a könyvekben és a filmekben is két, több-kevésbé jól elkülöníthető részre tagolható: ahogy a főszereplő gyerekek idősödtek, a téma és a tét is úgy váltak egyre komolyabbá, velük együtt pedig a varázslóvilág is egyre sötétebbé, így A tűz serlegétől már egész darkos vonalon mozog a történet, bepillantva az emberi lélek legsötétebb bugyraiba.

De még talán a Potter-sztorit lezáró A Halál ereklyéi legreménytelenebb jelenetei sem olyan nyomasztóak, mint az a mesterséges intelligenciás feldolgozás, ami Berlinbe helyezi J.K. Rowling legendás karaktereit.

Hirdetés

Az ötletből született videó alaphangulatát a jellegzetes elektronikus zene adja meg, amiről nekünk egyszerre ugrott be a techno viking és a Berlin Calling, az ütéseket pedig az ezredfordulós német főváros szürke utcáihoz igazított figurák viszik be. Harry (Harald Töpfer, ha alaposak akarunk lenni), Ron és Hermione jellegzetes korabeli suhancokká vedlettek át, Argus Frics turistagyűlölő ossie nyugdíjas, Draco Malfoy pedig felvilágosít, hogy egyes kerületek bizony különbek a többinél.

A legjobb persze a klubéletbe szemmel láthatóan nyakig fejest ugró, a nagy mennyiségben fogyasztott szubsztanciáktól ijesztően eltorzult Dobby, aki a devolúciója következő lépcsőfokán már Gollumnak is simán elmenne. Igazából nem is nagyon tudunk mit hozzátenni a dologhoz, hacsak nem annyit, hogy a német Hagriddal sem szívesen futnánk össze a friedrichshaini éjszakában.

A videó szerzője egyébként korábban a Star Wars és a Trónok harca németes verzióit is elkészítette, ha nem jutott volna még elég germánium a szervezetetekbe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)