Hirdetés

Rekordot döntött A sógun, a Hulu legütősebb debütálása lett

|

Maga mögött hagyta A mackó második évadát is, ami a korábbi csúcstartó volt.

Hirdetés

Nálunk a Disney+-on rajtolt el az FX legújabb, tízrészes minisorozata, A sógun (Shogun), amely James Clavell regénye alapján készült. Az 1600-ban, Japánban játszódó történet mesterien ötvözi a hatalmi játszmákat, a szerelmet és az ázsiai kultúrák különlegességét, a Puliwood cikkében bővebben is olvashattok a premisszáról. A sógunból egyelőre csak három fejezetet nézhetnek az előfizetők, hetente jön egy újabb epizód, egészen az április 23-ai fináléig. 

A Hiroyuki Sanada (John Wick: 4. felvonás, Mortal Kombat) főszereplésével készült produkció pedig már a premierrészekkel rekordot tudott dönteni: a statisztikák alapján az első hat nap során 9 millió nézőt vonzottak világszerte a Hulu, Disney+ és Star+ szolgáltatásokon keresztül (a nézettséget úgy határozták meg, hogy az összes streamelési időt elosztották a játékidővel). 

Hirdetés

Ez a teljesítmény olyan kimagasló volt, hogy a Disney General Entertainment számára globálisan a legjobban debütáló szkriptelt sorozat lett A sógun, megelőzve ezzel a The Kardashians 1. évadát, az Egyesült Államokban pedig a Hulu legnagyobb FX-es sorozatpremierjét hozta össze, amivel maga mögé utasította A mackó 2. évadát (ebbe beleszámít a Hulu Disney+-os nézettsége is). 

Rachel Kondo és Justin Marks (Top Gun: Maverick, A dzsungel könyve) sorozata a sajtónál is betalált: a Rotten Tomatoes összesítése szerint a kritikusok 99%-a megtekintésre ajánlja, és 250+ értékelés alapján a felhasználók 93%-a is elégedett volt a látottakkal. Az Entertainment Weekley szerint A sógun "az első képkockától kezdve gyönyörű és magával ragadó, lenyűgöző eposz, amely soha nem hagyja, hogy a nagy költségvetésű díszletek háttérbe szorítsák az emberi drámát". A Variety szerint is tökéletesen sikerült megtalálni a grandiózusság és az intim lélektan közötti egyensúlyt, míg az Empire lebilincselően izgalmasnak tartotta lenyűgöző alakításokkal és látvánnyal.

Ti elkezdtétek már?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)