Hirdetés

Voltak idők, amikor a Disney egy filmjét azért tiltották be, mert túl ijesztő volt

|

A dolog édes iróniája az, hogy ugyan tényleg egy horror témájú filmről volt szó, abból mostanra a Disney egyik legfontosabb munkája lett.

Hirdetés

A Walt Disney Studios kiadott már pár sikeres horrorfilmet a karrierje során, köztük az 1929-ben  született A csontváztánccal. A stúdió animációs rövidfilmje mostanra már klasszikus mérföldkőnek számít, de akkoriban egy rizikós projektnek bizonyult. A négy főszereplő csontváz csodálatosan táncolgat, és minden mozdulatok hibátlanul folyik össze, de a téma egy kicsit túl ijesztő volt a nézőközönség egy részének.

A fekete-fehér képi világ és a sírjából felkelő négy élőhalott hiába kapott remek zenei körítést és részletgazdag rajzmunkát, Dánia kifejezetten ellene volt az 5 perces animáció levetítésének. Egy 1930-as New York Times cikk számolt be arról, hogy a körítést a vonatkozó szervek túl ijesztőnek tartották a kor gyermekei számára, így betiltották a vetítését az országban.

Hirdetés

Azóta persze a tiltás régen a múltba veszett és A csontváztánc a Disney egyik legismertebb kisfilmjévé vált.

Manapság azon aggódnak a Marvel-rajongók, hogy vajon mennyire lesz merész a Disney a Deadpool 3-mal. Sokan félnek attól, hogy a stúdió lecsiszolja majd a mozi karcosabb élét a szélesebbkörű fogyaszthatóság érdekében. Furcsa belegondolni, hogy egy olyan cégről beszélünk, aminek termékeit egykor "túl ijesztőnek" ítélték.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)