Hirdetés

William Shatner nem bánná, ha mesterséges intelligencia hozná vissza őt Kirk kapitányként, de vannak feltételei

|

Sok vitát kiváltó kérdés az elhunyt színészek és előadóművészek AI eszközökkel történő feltámasztása, amiről a Star Trek veterán színészének is megvan a véleménye.

Hirdetés

A generatív AI technológia az életünk több részét is átformálhatja. Egyik ezeknek a szórakoztatóipar, ahol még mindig kérdéses, hogy hogyan lehetne azt etikusan és hasznosan munkára fogni. Az írói sztrájk is részben az AI technológia körül forgott, és több színész és iparági dolgozó is megszólalt már az ügyben.

Legutóbb maga, James T. Kirk azaz William Shatner osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mit gondol erről.

Hirdetés

A legendás színész a ComicBook.com oldalának nyilatkozott az orlandói Mega-Con előtt, ahol február 3. és 4. között személyesen fog felbukkanni.

"Nagyon érdekes téma ez. A sztrájk részben arról szólt, hogy ehhez engedélyt kelljen kérniük a döntéshozóknak. Amíg én élek, addig nem szeretném, hogy AI helyettesítsen, de ha meghaltam, és engedélyt kérnek a családomtól, és a családomat nagyon alaposan megfizetik, akkor azt mondanám, hogy igen, használják a hangomat."

Várhatóan többször is elő fog kerülni még a téma a következő években. A sztrájk elintézte azt, hogy ne lehessen csak úgy AI eszközökkel feltámasztani elhunyt színészeket, de ettől még az élő művészeknek és hozzátartozóiknak meg kell hozniuk majd a döntést. Rajtuk áll, hogy szeretnék-e engedni hagyatékuk felhasználását vagy sem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)