Hirdetés

A 2K Games igyekszik tüzet oltani a Civilization rajongók felháborodása után

|

A stúdió bejelentett egy új mobiljátékot, ami megijesztette a 4X stratégiák szerelmeseit. Mit várhatnak a Civilization rajongók?

Hirdetés

A 2K Games egyik nap gondolt egyet, és átnevezte a Conquests and Alliances - 4X Empire Builder című mobilos játékot Civilization: Eras & Alliesra. Mint kiderült a hónapok óta tesztelés alatt álló spin-off a Civilization sorozat következő felvonása lesz, a széria rajongói pedig egyáltalán nem örülnek.

A mobiljátékok körüli stigmák miatt erős felháborodás övezte az átnevezést. Mindenki attól félt, hogy a Civilization jövője F2P alkalmazásokból áll majd. A 2K kénytelen volt gyorsan beugrani és megnyugtatni mindenkit, hogy erről azért nincs szó. 

A Conquests and Alliances - 4X Empire Builder valójában hónapok óta tesztelés alatt áll a kisebb régiókban. A "soft-launch" néven emlegetett gyakorlat lényege, hogy az alacsonyabb populációval rendelkező országok korábban hozzáférhetnek az adott applikációkhoz, és kipróbálhatják azokat, néha évekkel a teljes értékű megjelenés előtt.

Hirdetés

Ezalatt a fejlesztők kiirtják a bugokat, figyelik a felhasználói szokásokat, és piszkálgatják a monetizációs opciókat. Aztán néha az adott projektet teljesen átnevezik, valószínűleg pontosan ez történt a Civilization: Eras & Allieszal is.

A 2K sajtóközleményben kihangsúlyozta, hogy a játékot egy külsős stúdió fejleszti (mondjuk azt nem fűzte hozzá, melyik), így annak semmi köze a Firaxis projektjeihez. A Civilization VI alkotói továbbra is dolgoznak a folytatáson, és az Eras & Allies csak egy újabb próbálkozás arra, hogy egy tágabb közönséghez is elvihessék a 4X stratégiai élményt (és persze keressenek némi gubát a mobilpiacon, mert azt csiripelik a madarak, hogy jó biznisz).

Az egész valószínűleg könnyebben gurult volna le a gaming közösség torkán, ha az Eras & Allies bejelentésével egyidőben esetleg egy helyzetjelentést is leközölnek a Civilization VII-tel kapcsolatban. Enélkül egyelőre csak az ígéret van, hogy készül, és majd jön, amikor jön.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)