Hirdetés

Nem lehet egy játék képén fegyver?

|

Változott a hozzáállás az Applenél, mostantól az alkalmazások oldalainak is gyerekbarátnak kell lenniük.

Hirdetés

A Pocket Gamer és a Kotaku jelentése szerint az Apple ezentúl visszautasít minden játékot, melynek App Store-ra feltett képei fegyvereket mutatnak. A játék lehet 12+, de a képeknek barátságosabbaknak kell lennük.

Egyelőre a Gunslugs II és a Rooster Teeth vs. Zombiens fejlesztőit figyelemeztették, akik az új szabályzás miatt kénytelenek lesznek új képeket, és egy-egy új alkalmazásikont beküldeni. A Gunslugs II pixeles grafikája miatt még csak nem is realista, de a legutóbbi frissítés után egy olyan képet akartak betenni, ahol a karakter egy puskát fog. Vissza is küldték.

“A frissítés vissza lett utasítva az Apple részéről mert a beküldött kép erőszakot mutat” - magyarázták a fejlesztők. A szóbanforgó kép egyébként a következő:

Erőszak! Fontos megjegyezni, hogy az Appe nem a játékok tartalmi módosítását várja el, csak az App Store-on megjelenő anyagok finomítását. A screenshotoknak és alkalmazás ikonoknak tehát nem szabad fegyvereket ábrázolniuk. 

Nem igazán értjük, hogy most ettől mennyivel lett biztonságosabb a világ, de biztos.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)