Hirdetés

Dear Esther - még idén befut iOS-re is

|

A sétaszimulátorok műfajának megteremtője a fejlesztők szerint egy még bensőségesebb élményt nyújt majd okoseszközökön.

Hirdetés

Az eredetileg egy Half-Life 2 modként indult Dear Esther 2012-ben önálló címként jelent meg, útjára indítva ezzel, a - kis iróniával - sétaszimulátor névre keresztelt zsánert, ami a korábbiaktól eltérően nem a játékmenetre (mivel az lényegében nincs is), hanem a hangulatra és a történetre helyezi a hangsúlyt.

Hirdetés

A The Chinese Room-os srácok nagyon örülnek, hogy egy újabb platformra hozhatják el a játékot, aminek talán a mai napig tartó fennállásukat köszönhetik. Több mint egymillió példány kelt el belőle, ami biztosan hozzájárult ahhoz, hogy a műfajban később olyan címek szülessenek, mint a Firewatch, az Everybody's Gone to the Rapture, a Gone Home, a Stanley Parable vagy a What Remains of Edith Finch. 

Az iOS-es eszközök olyan élményt kínálnak, ami talán még bensőségesebb és személyesebb, mint ha PC-n vagy konzolon játszanánk, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy a port milyen hatással lesz a játékosok új generációjára.

Ha még nem próbáltátok a játékot és PC-n szeretnétek, van egy jó hírünk, ugyanis nem rég jelentették be, hogy a Dear Esther elérhetó lesz az Origin Access előfizetésen keresztül.

Ti kipróbáljátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)