Hirdetés

Apple "Latest Creation" rendezvény - bejelentették az iPad nevű új kütyüt!

|

Épp Most zajlik az Apple Latest Creations eseménye, amit rengetegen vártak.

Hirdetés

Az esemény elején Steve Jobs elmondta, hogy az Apple a világ legnagyobb mobil cége, hiszen az iPhone-ok, iPodok és egyes számítógépek is hordozhatóak - megelőzik ezzel a Sonyt, a Samsungot és a Nokiát is.

Elmondta, hogy az Apple 2010 első negyedévére várható bevétele 15,6 milliárd dollár - nemrég adták el a 250 milliomodik iPodot, immáron 140ezer program található az AppStoreban és a letöltések száma meghaladta a 3 milliárdot. Majd kiderült, hogy 34 éve alapították az Applet, és a 2009-es karácsonyi negyedévben 50,6 milliárd bevételt ért el...

Majd bejelentette a zenehallgatásra, játékra, könyvolvasásra alkalmas legújabb készüléküket az:

iPAD-et!

Az Engadget készített is gyorsan helyszíni fotókat róla, ahogy Steve Jobs a kezében tartja:


Íme, az iPad, az új Apple készülék, amely forradalmasítani fogja a játékot, az olvasási szokásokat, a zenehallgatást és filmnézést...

A készülékkel Steve Jobs a színpadon internetet böngészik, e-maileket küld, Facebookozik, Fandangozik...

A készülék simán, elegánsan szkrolloz, a különböző szolgáltatásokat (fotónézegető, térképnézegető) kiválóan kezeli.

Steve most az iTunes segítségével Bob Dylant hallgat az iPadon...

A készülék interfésze és kezelése az iPhone-hoz hasonlít,de jócskán kiterjesztve. A hozzá adott felhasználások inkább Macintosh szerűek, mint iPhone-hoz hasonlóak, az iPhoto és az iTunes csak abban különbözik a Mac-es változatoktól, hogy érintésérzékenyek. A készülékben beépített helymeghatározó eszköz is található, amely a térkép-programon megmutatja, hol is vagyunk épp.

Saját processzor vezérli, az 1 GHz-es Apple A4 chip. A készülék 16, 32 és 64GB-os változatban kerül majd forgalomba - ez a flash drive méretét jelzi. rendelkezik Bluetooth 2.1 + EDR-el, WiFi 802.11n-el, gyorsításmérűvel, iránytűvel, hangszóróval, mikrofonnal, 30 tűs csatlakozóval, 10 órás aksi üzemidővel, gyártása arzén, BFR, higany és PVC mentes, részegységei környezetbarátak és újrahasznosíthatóak. A készülék képernyője 9,7 hüvelykes (25 centiméter), súlya pedig 68 dekagramm, képernyőjénak felbontása 1024 * 768 pixel.

Az iPadon minden iPhone program módosítás nélkül fut:

Sőt, pixelduplikációval egész képernyőn is futnak a programok:

A Gameloft képviselője lép a színpadra és a Nova című FPS-t mutatja be:

A Nova iPad változatát ez évben szállítják majd. Ezt követően a The New York times következik - elmondják, hgoy a spéci iPhone programjukat 3 millióan töltötték le, így iPadra is fejlesztenek speciális The New York Times felhasználásokat. A képernyőn újságcikkek, majd ezekbe ágyazott videók látszanak - ki tudja, egyszer a Gamestar ilyen formátumban is megjelenik majd?

Ezt egy másik igen népszerű felhasználás, a Brushes bemutatója követi.

 

Ekkor bejelentik a következő vendéget. A színpadon: Az Electronic Arts! Mit is mutathatnának, mint a Need for Speed. Shiftet:

Érdekes érintőképernyős kontrol jár a játékhoz, amely igen szépen fut. Az Electronic Arts képviselői szerint olyan volt kifejleszteni, mintha az orrod elég egy HD képernyőt tettek volna, hogy azon nézz játékot. A ennyi volt, most az MLB. com, azaz a profi baseball-liga honlapja következik.

A programon belül megy a mérkőzés élő videója - a helyszínen levők szerint lenyűgöző. Most Steve Jobs tér vissza a színpadra. Könyvolvasásra buzít mindenki, bemutatja az iBooks nevű elektronikus könyvolvasó alkalmazást és megköszöni az Amazonnak, hogy úttörőkönt törte az utat a könyvolvasók piacán a Kindle nevű készülékkel.

Az iBooks hasonlóan működik, mint az iTunes, a készülék szép animációval lapozza az oldalakat, jól olvashatóak a szövegek, a tudósítók szerint az árképzés is elfogadható. Steve ezután az iWorkre tér rá, amiről azt mondták a fejlesztők, hogy "annak rengeteg lóerő kell". Phil Schiller lép a színpadra, hogy az iWorkről és az új UI-ról beszéljen.

Az iWork igencsak komoly felhasználásnak néz ki, sokkal komolyabbnak, mint az iPhoneos programok - a fejlesztők álma volt, hogy ha egyszer megjelenik az iPad, akkor legyen rajta iWork. Most következik a Pages:

Amennyiben egy grafikát húzunk a szöveg közepébe, a szöveg automatikusan körül tudja folyni. Mindez gyorsan és akadás nélkül megy.

Adatok megadásához virtuális numerikus billentyűzet jön fel a képernyőre - szellemes megoldás! A lenyíló menük szerves részei az iPad OS-nek, a kérdés csak az, ezeket hogyan implementálják majd iPod Touchra és iPhonera. Ez volt az iWork, most Steve Jobs visszatér a színpadra, elmondja, hgoy az iPad ugyanúgy szinkronizál USB-n keresztül, mint az iPhone vagy az iPod touch, minden iPadban van WiFi, de lesznek 3G-s modellek is - majd arról beszél az adatforgalom mennyibe fog kerülni amerikai felhasználóknak - ez minket kevésbé érdekel. Ahogy az At&T-vel kötött szolgáltatási dealjük sem nagyon - reméljük idehaza, amennyiben megjelenik a készülék, a magyar szolgáltatók is kellőképp rugalmasak lesznek majd. A készülékhez kapcsolódó nemzetközi adatforgalmi megállapodásokra majd júniusban térnek vissza. S most Steve Jobs megkérdezi: mennyibe fog mindez kerülni? az iPad árazása 499 dollártól, azaz 97170 forinttól indul. Az eredeti pletykák azt mondták, hogy "ezer dollár alatt lesz", ami Steve szerint 999-et jelentett volna - ehhez képest nem is vészes a 499 dollár.

499 dollárba kerül a 16GB-os iPad. A32GB-os 599 dollár, a 64GB-os 799 dollár. A 3G modellek 130 dollárral kerülnek majd többe - a különböző modellek 629, 729, és 829 dollárba kerülnek majd 3G-vel.

A sima modellek 60, a 3G-s modellek 90 nap múlva kerülnek a boltokba.

A kiegészítők: a bölcső illetve a billentyűzet:

S hogy mennyire vastag a készülék? Ennyire:

Steve szerint az iPad a legfejlettebb technológia, amin valaha is dolgozott az Apple-nél.

Egyébként a bemutatón nem hangzott el, hogy az iPadnak lenne-e telefon módja, így valószínüleg nincs. Ahogy a multitaszkról sem szóltak így a készülék valószínüleg nem multitaszkol.

A végén még Steve Jobs tolt egy kis marketinget, hogy 75 millió user létezik máris, akik azonnal kezelni fogják tudni az iPadet, és rengetegen vannak, akik azonnal tudnak majd rá letölteni felhasználásokat, vagy tudnak vásárolni programokat, zenéket, filmeket - az Applenek minden erőforrása megvan, hogy az iPad hatalmas siker legyen... Ha ezt Steve Jobs mondja, neki bizony elhiszem...

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)