Hirdetés

Interaktív játékkal mutatják be nekünk az ókori Pannóniát

|

Újabb történelem lecke következik a Történelmi Animációs Egyesülettől, de felejtsétek el a száraz, monoton tényközlést, hiszen most láthatjátok az ókori Pannóniát úgy, ahogy eddig még sosem.

Hirdetés

A Történelmi Animációs Egyesület legfőbb célja, hogy növeljék a magyar történelemoktatás hatékonyságát, méghozzá olyan eszközökkel, hogy az mai fiatalok számára is élvezetes legyen és értéket, tudást közvetítsen feléjük játékos módon. Az interaktív térképek készítésével, játékfejlesztéssel és 3D-s modellezéssel foglalkozó csapat ilyen módon mutatta be korábban többek között az 1456-os nándorfehérvári diadalt és az 1526-os mohácsi csatát is. 

Legújabb projektjük sem kevésbé érdekfeszítő az eddigieknél: ezúttal a harmadik századi Római Birodalomba, azon belül is Pannóniába kalauzolnak el minket, viszont most nem elégedtek meg azzal, hogy külső szemlélőként kapcsolódjunk be, a vadonatúj oktatóanyagot már interaktívvá tették. Ennek köszönhetően kedvünkre megszemlélhetünk egy római várost a sikátorokon át, a főtéren keresztül egészen a templomokig, miközben tanulunk is a látottakról ezt-azt: 

Az Egyesület szerint az ehhez hasonló digitális segédanyagok jelentik a jövő oktatási technikáit, mi pedig csak bólogatni tudunk remélve, hogy így lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)