Hirdetés

Győrben durrantotta be a 2024-es gamer rendezvények sorát a PlayIT

|

A már jól ismert programok mellett LAN party, autóversenyzők és e-sportolók, és természetesen rengeteg ajándék is várta a látogatókat a Széchenyi István Egyetemen.

Hirdetés

A 2023. november végén megrendezett budapesti PlayIT Show után téli pihenőre ment Magyarország legnagyobb gamer expója, de a hazai videojáték-rajongók természetesen idén sem maradnak izgalmas programok nélkül. Ráadásul nem is kell mindenkinek a fővárosba utazni, hogy kipróbálja a legmenőbb hardvereket és legújabb játékokat, hiszen a PlayIT mellett idén is fut az OGEX, ami ezúttal is bejárja az országot.

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Gaming Expo, ami március 22. és május 19. között bejárja Magyarország mind a 19 megyeszékhelyét. A teljesen ingyenesen látogatható OGEX a labdarúgó-Eb évében változatos focis programokkal is beújított, így a 2,7 millió forintos összdíjazású EA Sports FC 24 Open mellett valódi labdajátékokat is találnak majd a rendezvényre látogatók. 

Az OGEX nyitóállomása vezette fel a március 23-án megrendezett PlayIT Show-t, ami a Széchenyi Egyetem Game Fest rendezvényével együtt egy fergeteges bulit hozott Győrbe.

"Nagyon jó érzés volt újra Győrben lenni. A PlayIT 2019-ben járt itt utoljára, idén új helyszínre, a Széchenyi István Egyetemre költöztünk. Az Egyetem fantasztikus házigazdának bizonyult, és kevés ilyen rendezvényhelyszín van Magyarországon."

- mondta Csanda Gergely, a rendezvény főszervezője. Az egyetem aulájában egy 75-fős LAN partin püfölték a billentyűzeteket egész nap, de rengeteg autós program is várta a benzingőz szerelmeseit. Nemcsak szimulátorokban lehetett száguldozni, hanem igazi versenyző legendákkal is találkozhattak a látogatók, hiszen Kiss Norbert és Nagy Dániel is ott voltak a PlayIT-en.

A nagyszínpadon ezúttal is egész nap osztották az ajándékokat, hol különböző kvíz-játékokon, hol egy freestyle bemutatót követő dekázó versenyen lehetett lecsapni az értékes lootra. A hatalmas kivetítőn zajlottak a SZESE szervezésében összehozott Beat-the-Pro! meccsek is, a látogatók ugyanis Kodiak és DeadFox ellen pörgethették a CS2 1v1 meccseket.

A Tavaszi Cup legjobb League of Legends csapata átveszi a kupát a PlayIT nagyszínpadán
A Tavaszi Cup legjobb League of Legends csapata átveszi a kupát a PlayIT nagyszínpadán

"Az Egyetem sosem látott módon állt bele az eseménybe, kevés ilyen intézmény van Magyarországon, amely ennyire elkötelezett a digitalizáció, az edukáció és az e-sport mellett. A PlayIT pedig a novemberi budapesti esemény után garantáltan visszatér Győrbe. 2025-ben a valaha volt legnagyobb e-sport/sport/gaming fesztivált fogjuk megszervezi a Széchenyi István Egyetemen."

- tette hozzá Csanda.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)