Hirdetés

Az Ori széria fejlesztőinek új játéka egészen új műfajt karol fel, és sötét kalandot ígér

|

Éles váltásnak ígérkezik a kőkemény, ám bűbájos metroidvániák után a No Rest for the Wicked című diabloid ARPG.

Hirdetés

Nem volt titok, hogy az Ori and the Blind Forest és annak folytatása, az Ori and the Will of the Wisps után a Moon Studios új utakon kívánt járni, valami másra vágyott. Ennek első állomásaként harmadjára már nem a Microsofttal állapodott meg a kiadásról, hanem a Take-Two Interactive alá tartozó Private Divisionnel, és egyúttal műfajt is váltott, hátrahagyva a metroidvániák világát az izometrikus nézetű akció-szerepjátékok kedvéért.

Egyvalami viszont nem változott a The Game Awards 2023-on leleplezett No Rest for the Wicked vizuálisan épp olyan erős, mint a csapat korábbi játékai. Olajfestményeket idéző esztétikája azonnal megragadja a szemet, és be kell látni, pokolian jól áll neki.

A történetet eddig csak nagy vonalakban vázolták fel a fejlesztők, abból még bármi kisülhet. 841-ben járunk egy meg nem nevezett birodalomban, melynek királya, Harol elhunyt. Őt a tapasztalatlanságát arroganciával pótoló fia, Magnus követi a trónon, ami már önmagában bizonytalan helyzetet teremt, de ezt még tetézi az ezer éve nem látott hevességgel tomboló pestisjárvány.

Hirdetés

Kihasználva a korona meggyengülését, és hogy lázadások kötik le az udvar figyelmét, egy könyörtelen vallási vezető, Madrigal Seline megpróbálja magához ragadni a hatalmat.

A játékos egy úgynevezett egy, a járvány megfékezésére felesküdött Cerim, azaz egy különleges erőkkel felruházott szent harcos személyében csöppen a konfliktus közepébe. Hogy ezt a célt pontosan milyen eszközökkel érheti el, azt a 2024. március 1-jére beharangozott prezentációból, a Wicked Inside-ból fogjuk megtudni. Konkrét megjelenés dátumot egyelőre nem kapott a No Rest for the Wicked, ám a stúdió tervei szerint még 2024 vége előtt elrajtol majd korai hozzáférésben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)