Hirdetés

A Blizzard volt elnöke bevezetné a borravalózást a játékok világába

|

Úgy gondolja, lehetőséget kellene adni a játékosoknak arra, hogy borravalóval hálálják meg az igazán jó játékok által nyújtott élményt.

Hirdetés

Valószínűleg kevesek fejében fogalmazódik meg a gondolat egy 25-30 ezer forintos játék végigjátszása után, hogy milyen jó lenne még többet fizetni érte, de akik mégis így érzik, azok sokszor mikrotranzakciókkal élve támogathatják a fejlesztőket, vagy vehetnek még egy példányt, aztán elajándékozhatják valamelyik pajtásuknak. 

Mike Ybarra, a Blizzard egykori elnöke viszont úgy véli, lehetővé kellene tenni, hogy a játékosok borravalót adjanak. Elmondása szerint játékosként fogalmazódott meg benne a vágy, hogy amikor egy igazán jó, egyjátékos játékkal végez, 10-20 dollárt adjon a fejlesztőknek, mert úgy érzi, többet ért a játék a kifizetett 70 dollárnál, és hálás, hogy nem próbálták lehúzni őt minden másodpercben.

Hirdetés

Példaként említette a Horizon Zero Dawnt, a God of Wart, a Red Dead Redemption 2-t, a Baldur's Gate 3-at és az Elden Ringet. Tudja, hogy 70 dollár egyébként sok pénz, de a borravalózás lehetőségét így is szívesen látná.

A borravaló a vendéglátásban is egy megosztó elem, sokan teljesen eltörölnék, mások a szervízdíjban látják a köztes megoldást. Bár nem lenne kötelező élni ezzel a lehetőséggel, az első fejlesztőcsapat, ami lehetővé tenné, biztosan sok ekézést kapna. 

Mindeközben a Ubisoftot azért ütik, mert a Star Wars Outlaws teljes kiadása 51.990 Ft-ba kerül.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)