Hirdetés

A Gloomhaven fejlesztői bejelentették, majd kaszálták is új játékukat, és kirúgtak pár embert

|

A Homályrév remekül sikerült videojátékos adaptációjának készítői úgy leplezték le újdonságukat, hogy hozzátették, nem fogják tudni elkészíteni.

Hirdetés

Nehéz pillanatokat élnek meg mostanában a játékvilágban tevékenykedők. Elbocsátásokra fel vagyunk készülve, hiszen gyakorlatilag hetente jelenti be egyik-másik fejlesztőcsapat és kiadó, hogy kénytelen létszámot csökkenteni, de az még így is ritka, hogy projekteket a bejelentésükkel együtt tesznek félre.

A 2016-ban az egykori Lionhead alkalmazottai által alapított Flaming Fowl azzal vált ismertté, hogy a kártyás Fable Fortune-t, valamint a Homályrév társasjátékot feldolgozó Gloomhavent készítették el. Következő játékuk az Ironmarked nevet viseli, és egy 1-3 fős kooperatív, kártyás szerepjáték körökre osztott harccal. Demója is készült, így bárki kipróbálhatja a Steamen.

Hirdetés

A bejelentéshez rögtön hozzátették, hogy kénytelenek a projektet parkoltatni, ugyanis nem tudnak pénzt szerezni a folytatáshoz, és ezért meg kellett válniuk néhány kiváló munkatárstól - a 30 fős csapat 9 fősre zsugorodott. A VGC-nek nyilatkozva a stúdiót vezető Craig Oman elmondta, nagyjából egy éve dolgoznak rajta, kiadójuk is volt, de tavaly júniusban kihátrált, és augusztus óta zsebből voltak kénytelenek finanszírozni a munkát. Más kiadók hiába lelkesedtek az ötletért, nem kívántak új szerződéseket kötni.

A demót azzal a céllal tették közzé, hogy segítsék a távozó munkatársakat az elhelyezkedésben, akik így könnyen meg tudják mutatni állásinterjúkon, hogy min dolgoztak, illetve remélik, ha elegen rakják a játékot kívánságlistájukra, azzal a befektetőknél is hatékonyan tudnak majd kampányolni. Időközben egy kisebb lélegzetvételű játékkal foglalkoznak, ami kevesebb anyagi befektetést igényel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)