Hirdetés

A Planet Coaster csapata befürdött a Warhammerrel, visszatér a szimulátorokhoz

|

A brit fejlesztőcsapat már fel is vázolta a terveit a következő évekre.

Hirdetés

Nem ez a Frontier Developments pályafutásának legjobb éve. Októberben számoltunk be róla, hogy az Elite: Dangerous, a Planet Coaster, a Jurassic World Evolution és az F1 Manager 2022 játékokat is szállító brit stúdió nagy bajba került: mivel a korábbi években több címük is alulteljesített, szükségessé vált az átszervezés, a költségcsökkentés pedig többek között elbocsátásokkal is járt. A csapat nagyon reménykedett abban, hogy a novemberre tervezett valós idejű RTS, a PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készült Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin megnyeri majd magának a műfaj kedvelőit és kirángatja szorult helyzetből, sajnos pont az ellenkezője történt. 

A Frontier egy pénzügyi jelentésben közölte, hogy a Warhammer játéka eladásai a vártnál alacsonyabbak voltak, emiatt csökkentenie kell az idei évre vonatkozó bevételi előrejelzését is. Ennek hatására a cég részvényeinek az értéke is jelentősen romlott, 20 százalékkal. Az Age of Sigmar: Realms of Ruin ráadásul kritikailag se teljesített jól: a MetaCriticen 67 ponton áll, a Steamen vegyes értékeléseket kapott.

Hirdetés

A vállalat az elmúlt öt évben megpróbálta diverzifikálni a portfólióját azzal, hogy kiadta más csapatok játékait,  és újdonságaival kipróbálta magát kicsit más műfajokban is, de egyik sem hozta meg a várt eredményt, ezért a Frontier úgy döntött, hogy minden figyelmét a menedzsment/szimulációs-játékokra összpontosítja, amellyel korábban sikereket ért el. 

A Planet Coaster, a Jurassic World Evolution és a Planet Zoo mindegyike a rájuk fordított összegnek legalább a két és félszeresét hozta vissza a statisztikáik alapján, az F1 Manager sorozat eddigi két része (2022, 2023) viszont alulteljesített. A Frontier ezért a következő három pénzügyi évben kizárólag szimulátorokat tervez piacra dobni, emellett támogatni fogja az Elite: Dangerous és F1 Manager franchise-okat. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)