Hirdetés

Az EA fejese elmondta, mit gondol az Activision Blizzard felvásárlásáról

|

Andrew Wilson teljesen hangnemben nyilatkozott a Microsoft nagybevásárlásáról, mint néhány hónapja.

Hirdetés

Több mint egy éven át tartó huzavona után a Microsoftnak a világ összes aggódó versenyhatóságát sikerült meggyőznie, hogy az Activision-Blizzard felvásárlása remek dolog, vagy legalábbis nem fog ártani a piacnak és a játékosoknak, így a World of Warcraft, a Diablo, a Call of Duty és még megannyi fontos IP felett diszponáló vállalat immáron hivatalosan is az Xbox táborát erősíti.

Az üzletről természetesen az iparági versenytársaknak is megvan a véleményük, akik közül ezúttal az Electronic Arts élén álló Andrew Wilson fejtette ki, hogy mit gondol az akvizícióról, látványos hátraarcot mutatva a korábbi nyilatkozatához képest.

Hirdetés

A vezérigazgató még a cég májusi pénzügyi beszámolóján beszélt arról, hogy erős címekre és nagy tehetségekre építenek, ezért teljesen lényegtelen számukra, hogy a Microsoftnak végül sikerül-e bekebeleznie az Activision Blizzardot. Nemrég viszont a CNBC-nek nyilatkozva egy jóval optimistább hangot ütött meg, és már a fejlemény előnyeit emelte ki:

"Szerintem a Microsoft-Activision [felvásárlás] egy nagyszerű dolog. Ez azt jelenti, hogy a világ egyik legnagyobb vállalata továbbra is befektet az iparágunkba, hogy idővel segítse annak növekedését."

- mondta Wilson, amihez azt is hozzátette, hogy az EA "aránytalanul sokat" profitálhat az akvizícióból, mivel egyike az utolsó nagyobb, független vállalatoknak a piacon, ebbéli minőségében pedig világklasszis IP-knek és több mint 700 milliós közönségnek örvendhet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Itt érdemes megjegyezni, hogy korábban voltak arra utaló pletykák, hogy az Electronic Arts szívesen felvásároltatná magát valakivel, olyan lehetséges vevőkkel tárgyalva, mint az Amazon, a Disney vagy az NBCUniversal. Most azonban Wilson inkább azt emelte ki, hogy ha adódnak olyan lehetőségek, amelyekben ők kerülnek a felvásárló szerepébe, meg fogják vizsgálni azokat.

"Ahol ezzel egy új IP-re, új csapatokra vagy új technológiákra tehetünk szert, vagy növelheti a képességünket, hogy emeljük a hálózatunkban lévő emberek számát és növeljük a hálózatunkban való elkötelezettségüket."

- fejtegette a CEO, hogy mikor tartaná érdemesnek kinyitni a pénztárcát. Hogy sor kerül-e ilyen akvizíciókra, azt majd a jövő dönti el, ahogyan az sincs kizárva, hogy végül mégis beúszik a képbe egy nagyobb hal, aki néhány milliárd dollár kicsengetésével véget vet az Electronic Arts függetlenségének. Addig is pedig a vállalat megy tovább a saját útján, hiszen Wilsonék a nyáron hajtottak végre egy jelentős átszervezést, amelynek keretében szétválasztották az EA Games és az EA Sports divíziókat, most pedig Disney-szerű franchise-építésben gondolkodik a vezetőség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)