Hirdetés

Azt hitted, 1900 ember kirúgása elég volt az Activision Blizzardnak? Hát nem

|

Továbbra sem csillapodik a teljes szektoron átívelő leépítési hullám.

Hirdetés

Legutóbb a Disco Elysium-szériáért felelős ZA/UM-ot, nemrégiben az Embracer Group-ot, mellettük pedig a játékipar számos más szereplőjét elérte a leépítési hullám, aminek továbbra sem látni a végét. Ezek közül is talán a Microsoft elbocsátásai voltak a legdurvábbak, amely az Activision Blizzard felvásárlása után mintegy 1900 alkalmazottat eresztett szélnek.

Most azonban újabb hírek érkeztek, éppenséggel pont az Activision Blizzard háza tájáról, ahol hamarosan újabb elbocsátásokra kerülhet sor. Erről az Irish Examiner számolt be a minap, akiknek jelentéséből kiderült, hogy a leépítések a vállalat írországi, egészen pontosan corki dolgozóit érintik.

Kiderült továbbá, hogy az eredetileg még 2007-ben alapult corki részleg nagyjából 200 embert foglalkoztatott, a mostani leépítések pedig ezeknek jelentős hányadát, egészen pontosan 136 embert érintenek.

Hirdetés

Mick Parry ír parlamenti képviselő az esettel kapcsolatban elmondta, az alkalmazottak aggodalmukat fejezték ki az elbocsátásokkal kapcsolatban, viszont az Activision "nem hajlandó együttműködni az érintett munkavállalók által választott szakszervezettel, hogy képviselje őket az ügyben".

A corki iroda már a januári leépítések során is érintett volt, csakúgy mint a dublini részleg, akik a hírek alapján most megúszták a szélnek eresztést. Az Activison egyelőre nem reagált a hírekkel kapcsolatos megkeresésekre.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)