Hirdetés

Bocsánatot kért és átgondolja terveit a Unity

|

A videojátékos motor mögött álló cég most egy Twitter-posztban szólalt fel a történtekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Továbbra sem áll túl jól a Unity szénája, méghozzá olyannyira nem, hogy a nemrégiben bejelentett árazási terveket érintő potenciális változások következtében több dolgozó is halálos fenyegetéseket kapott, így számos irodájuk átmenetileg bezárásra kényszerült. A cég döntésével kapcsolatban a játékipar több szereplője is nemtetszését fejezte ki, ugyanis ez 2024. január 1-jétől kezdődően jelentős terheket róna számos fejlesztőre és kiadóra egyaránt.

Persze a Unity rögtön magyarázkodásba kezdett és próbálta szépíteni a pusztán pénzügyi érdekek által vezérelt döntést, azonban ezzel látszólag csak tovább rontott a helyzeten. A minap azonban újra megszólalt a cég az üggyel kapcsolatban:

A posztban a csapat nyilvánosan bocsánatot kért és sajnálatát fejezte ki az új díjszabás okozta felháborodást és káoszt illetően, továbbá megköszönték az őszinte visszajelzéseket, melyek mentén újragondolják majd a feltételeket, a csapattagok, az ügyfelek és a közösség bevonásával együttesen. 

Hirdetés

A bejegyzés értelmében a Unity pár napon belül frissíteni fogja a szabályzatát, amelyről mindenkit értesítenek majd. A legfrissebb nyilatkozatot egyébként a fejlesztők továbbra is fenntartásokkal kezelik és úgy gondolják, hogy az új árképzési modell bevezetése minden esetben hatalmas érvágás lenne számukra, ami ráadásul teljesen szembemenne a cég korábbi döntéseivel. Mi mindenesetre rajta tartjuk a szemünket a történéseken, amikről természetesen nektek is beszámolunk majd.

Ti mit gondoltok, tényleg elő tud állni a Unity egy kompromisszumos megoldással?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)