Hirdetés

Csalódott a Ubisoft a legutóbbi Assassin's Creed eladásaiban, egy ideig valószínűleg nem készül hasonló rész

|

Befektetők előtt beszélt Yves Guillemot az általa vezetett kiadó terveiről.

Hirdetés

Számos franchise felett rendelkezik a Ubisoft, ám egyikről sem nyúzza oly kitartással és lelkesedéssel a közmondásos róka bőrét, mint az Assassin's Creedről. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a széria korokon és kontinenseken átívelő története kényelmes mozgásteret biztosít a fejlesztőknek, akik ezt a jövőben is maximálisan ki szeretnék aknázni.

A tavalyi Mirage a 9. századi Bagdadba invitált bennünket, a talán még idén megjelenő Codename RED pedig a feudális Japán kapuit tárja majd szélesre előttünk, míg a Codename Hexe a 16. századi Európába repít minket. De készül egy mobilos cím is, a Jade, amely révén Kínában kalandozhatunk, méghozzá az időszámításunk előtti 3. században.

Hirdetés

Egyvalamiről nem esett még szó a közelmúlt és a jövő projektjei közül, nevezetesen az Assassin's Creed Nexus VR-ról, a széria első olyan epizódjáról, amit kizárólag a támogatott headsetek (Meta Quest 2, Meta Ques Pro, Meta Quest 3) valamelyikének a birtokában lehetett játszani. A Mirage után bő egy hónappal megjelent alkotás több lelkendező kritikát kapott, mint fanyalgót, de a jelek szerint ez nem volt elég ahhoz, hogy az eladások megüssék a Ubisoft által remélt szintet.

A befektetőket a cég aktuális helyzetéről tájékoztató Yves Guillemot ebből fakadóan arra a kérdésre, hogy mik a Ubisoft tervei a szegmensben a közelmúltban megjelent hardvereket, köztük az Apple Vision Prót is figyelembe véve, azt válaszolta, hogy nem áll szándékukban többet invesztálni VR-projektekbe.

"Kissé csalódottak vagyunk, hogy csak ennyit sikerült elérnünk VR-on az Assassin's Creeddel. Nem szerepelt rosszul, és még mindig veszik, de ennél többre számítottunk. Szóval jelen pillanatban nem tervezzük növelni befektetéseinket a VR-ba, időre van szüksége, hogy elterjedjen."

Egyelőre tehát nem tart még ott a VR-piac, hogy a Ubisoft a keblére ölelje, és emiatt a következő néhány évben várhatóan megmarad azoknál a platformoknál, amelyek biztosabb, jobban tervezhető bevételt jelentenek számára, mint a PC, a konzolok és a mobileszközök.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)