Hirdetés

A videojátékokból származó bevételek 80%-a a digitális értékesítésből származik a briteknél

|

Ezzel szemben továbbra is sokkal többen vesznek dobozosan játékot.

Hirdetés

Az ERA, avagy az Entertainment Retailers Association közzétette a 2018-as év adatait az Egyesült Királyság videojátékiparának forgalmát illetően.

Hirdetés

A bolti eladásokat a GfK, a digitális (játékeladásokból, mikrotranzakciókból, előfizetésekből és DLC-kből származó) bevételt az IHS Markit, a letöltéseket a GSD számai alapján összegezték. Kiderült, hogy összesen 3,864 milliárd angol font volt a játékipar bevétele (nem számolva a hardvereladásokat), melyből 3 milliárd, azaz több mint a 80% digitális vásárlásokból folyt be. Összességében a piac 9,1 százalékot nőtt a tavalyi évhez képest, és míg a britek digitálisan 12,5 százalékkal több pénzt költöttek, bolti példányokra 2,8 százalékkal kevesebbet. Ugyanakkor a AAA játékok esetében az eladások 75%-át dobozos játékok teszik ki.

Kiderült az is, hogy az év legjobban fogyó játéka, a FIFA 19 2,5 millióval végzett, ami kevesebb, mint az előző évi epizód 2,7 milliója. Ebből 1,9 millió bolti példány volt. Pusztán a dobozos értékesítést nézve (digitálisról ebben az esetben nincs infó) a legsikeresebb exkluzív játék a Spider-Man lett, 676 621 példánnyal a 4. lett az 1,757 milliós Red Dead Redemption 2, valamint az 1,172 milliós Call of Duty: Black Ops 4 mögött. Az ötödik helyet sikerült a tavalyi Mario Kart 8: Deluxe-nak behúznia, 458 675 példányt vettek belőle a játékosok.

A GameIndustry.biz úgy értesült, 2,4 millió új konzol talált gazdára, és bár a PS4 dominált, a Switch is nagyon jól ment.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)