Hirdetés

Egyetlen Harry Potter-játék sem fogyott olyan jól, mint a Hogwarts Legacy

|

A kritikusok után a játékosok is behódoltak a J. K. Rowling varázsvilágára épülő akció-szerepjátéknak.

Hirdetés

Csúnyán melléfogott, aki a Legendás állatok filmsorozat részről részre csökkenő nézőszámaiból és mozis bevételeiből azt olvasta ki, hogy a Harry Potter-könyveken és -filmeken felcseperedett rajongók elvesztették érdeklődésüket a varázsvilág iránt. Mindössze arról volt szó, hogy a célközönség nehezebben tudott azonosulni Göthe Salmander, Gellert Grindelwald és a fiatal Albus Dumbledore karaktereivel, mint annak idején Harryékkel.

J. K. Rowling varázsvilága köszöni szépen, jól van. Ezt mindennél ékesebben bizonyítja a Hogwarts Legacy fogadtatása, ami az Avalanche játékával szemben indított gyűlölethadjárat dacára is túlnyomórészt kedvezően alakult. A rekordokat ostromló steames játékosszám mellett már az eddig befutott konzolos adatok is arról árulkodnak, hogy nem lesz baj az eladásokkal, sőt potenciálisan 2023 egyik legnagyobb durranásának ígérkezik a nyitott világú akció-RPG.

Hirdetés

A Gamesindustry.biz jelentéséből kiderül, hogy a Hogwarts Legacy minden idők legjobb nyitását produkáló Harry Potter-játéka. Simán lepipálta a legós epizódokat, de még a csúcstartó Harry Potter and the Philosopher's Stone-t is. Utóbbit nem kevesebb mint 64 százalékkal múlta felül a brit GfK adataira szerint. Ezen a ponton muszáj megjegyeznünk, hogy a tényleges különbségnek még ennél is drámaibbnak kell lennie, mivel az iménti eredmény kizárólag a dobozos példányszámok összevetésén alapszik. Márpedig jól tudjuk, hogy a játékosok zöme ma már a digitális vásárlást favorizálja, a 2001-es játékot annak idején pedig kizárólag lemezen terjesztették.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

De az is beszédes, hogy 2022 sztárjához, az Elden Ringhez képest megjelenése első hetében 80 százalékkal több Hogwarts Legacy talált gazdára. Eközben pedig a steames egyidejű játékosszám a 900 ezret közelítette (879 308), ennél csak a Cyberpunk 2077 nyitott erősebben, ha a single-player játékokat nézzük. Ráadásul nemcsak sokan játszanak vele, tömegek nézik gyermeki lelkesedéssel azt is, hogy mások miként fedezik fel Roxfortot, már amikor épp nem szállnak rájuk a zaklatók.

A dobozosan értékesített példányok 82 százaléka PlayStation 5-ös, a maradék 18 százalék Xbox Series X-es. A digitális megoszlásról még nincsenek adatok, de valószínűleg szűkülne a platformok közötti olló, tekintve a lemezolvasóval nem rendelkező Xbox Series S konzolok nagyobb arányát.

Egyébként a Hogwarts Legacyt kiadó Warner Bros. Gamesnek akkor sincs félnivalója, ha a felhajtás elmúltával lassulnának az eladások, hiszen még hátra van a játék megjelenése három további platformon: április 4-én debütál PlayStation 4-en és Xbox One-on, július 25-én pedig Nintendo Switchen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)