Hirdetés

Felpörgetné a PC-s megjelenéseit a PlayStation a jövőben

|

Nagy hangsúly fektetnének a multiplatform megjelenésekre, mindezt egy "agresszív" növekedési terv keretein belül.

Hirdetés

Miközben a Sony már arra számít, hogy a PlayStation 5 hardverek éves értékesítési üteme a következő pénzügyi évtől kezdve csökkenni fog, addig az exkluzív címeik PC-s portjai érezhetően jó döntésnek bizonyultak. A Helldivers 2 például már egyidőben jelent meg PlayStation 5-re és PC-re, eredményeként pedig minden idők legtöbbet játszott Sony-s címévé avanzsálódott a Steamen. A sikerek tükrében pedig talán érthető, hogy miért is szeretne nagy hangsúlyt fektetni a PC-s részlegre a vállalat a jövőben is.

Erről maga a Sony Group Corporation elnöke, Hiroki Totoki beszélt, aki egy befektetői kérdezz-felelek során osztotta meg gondolatait a PC-re megjelenő first-party játékok kiadásában rejlő lehetőségekről. Ezek kapcsán elmondta, hogy a vállalat "proaktívan dolgozik azon", hogy több platformra is leszállítsa a játékait, ami egy "agresszív" növekedési terv részét képezi.

Hirdetés

Totoki egészen pontosan úgy nyilatkozott:

"A múltban, mint ahogy azt mindenki tudja, népszerűsíteni akartuk a konzolunkat, ezt pedig elsősorban a first-party játékainkkal szerettük volna elérni."

Majd úgy folytatta:

"Viszont, ha erős first-party tartalmakkal rendelkezünk, nem csak a konzolok, hanem más platformok, például a PC-k esetében is, akkor a multiplatform megközelítéssel ezek a tartalmak bővíthetőek lennének - segítve a nyereség növelését is. Szóval ez is egy olyan dolog, amin proaktívan szeretnénk dolgozni."

Persze azért messzemenő következtetéseket még nem érdemes Totoki szavaiból levonni, de az biztos, hogy némileg egybevágnak a Sony azon korábbi állításaival, miszerint 2025-re first-party portfóliójuk 50 százalékát a PC-s és mobilos megjelenések tennék ki.

Szóval a jövőben vélhetően még több PC-s portra számíthatunk majd, azon sem lepődnénk meg különösebben, ha a Helldivers 2-höz hasonló, szimultán rajtra is gyakrabban kerülne sor, eddig legalábbis minden jel erre mutat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)