Hirdetés

Hatalmas tervekkel vették meg, mégis bezárták az egyik legjobb mobiljáték-fejlesztőt

|

A Hitmanből és a Tomb Raiderből készítettek elismert taktikai játékokat, tulajdonosai mégis kinyírták az Onoma csapatát.

Hirdetés

Az Embracer Group nevű svéd kiadó - övék többek közt a THQ Nordic és a Gearbox - még tavasszal vette meg a Square Enix Montréal nevű fejlesztőcsapatot, akikhez olyan címek fűződnek, mint a Hitman Go, a Tomb Raider Go és a Deus Ex Go. Azaz - értelemszerűen még a Square Enixnek - gyártottak kritikailag elismert taktikai játékokat az eredeti sorozatok alapján és szereplőivel.

Az adásvétel után is nagy terveik voltak: gőzerővel fejlesztették az Avatar: The Last Airbender mobilváltozatát és egy Stranger Thingsre emlékeztető biciklizős címet, bármit is jelentsen ez. Az Embracer sokat költött a csapat rebrandingjére, elvégre Square Enix Montréal mégsem maradhatott a nevük, így született meg az Onoma.

Csak pár hete rukkoltak elő az új névvel, most azonban fel is oszlatták őket, hirtelen és végleg, mind a 200 ott dolgozót szélnek eresztették.

Hirdetés

Jason Schreier, a Bloomberg újságírója csak annyit derített ki, hogy a munkatársak egy részének próbálnak házon belül új pozíciót találni. Phil Rogers, a szintén Embracer tulajdonolta CDE Entertainment igazgatója csak annyit nyilatkozott a GameIndustry.biz portálnak, hogy "nehéz döntés volt, sokat gondolkodtak rajta", és megköszönte mindenkinek a munkát.

Azon túl, hogy érthetetlen az egész, tragikus is: 200 ember kirúgása eleve az, úgy meg pláne, hogy az Embracer, miután felvárásolta a csapatot, bejelentette, hogy a Tom Raider- és Deus Ex-játékokon túl olyan régebbi címek remake-jein és spinoffjain dolgoznak majd, mint a Thief és a Legacy of Kain, úgyhogy ezekből sem lesz egy darabig mobiljáték. ("Rendes" viszont igen, tekintve, hogy a Crystal Dynamics is magához vette a Tomb Raider- és Legacy of Kain-játékok készítésének jogait.)

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)