Hirdetés

Hivatalos: Bezárt a stúdió, amelyik a Sonynak fejlesztett PlayStation 5-re egy exkluzív FPS-t

|

Néhány évvel azután, hogy partnerségre lépett a PlayStationnel, lehúzta a rolót a Deviation Games.

Hirdetés

Noha lehengerlő fölénnyel húzta be a Sony a nyolcadik konzolgenerációt, számos kritika érte, amiért látványosan elhanyagolta a belsőnézetes lövöldék műfaját, és jórészt más kiadók játékaira, leginkább az Activision Call of Duty szériájára támaszkodva fedte le az igényeket. A nyitócímnek szánt Killzone: Shadow Fall üdítő kivételt jelentett, még ha nem is ez az epizód volt a széria tetőpontja.

Az elmúlt években viszont a japán konzolgyártó láthatóan törekedett arra, hogy sokszínűbbé tegye exkluzív játékkínálatát, és ismét több figyelmet szentelt a lövöldéknek. Ennek okán vásárolta fel a Destiny 2 pátyolgatása mellett a Marathon újragondolásán ügyködő Bungie-t, és a Jade Raymond irányította Haven Studiost, amely egy Fairgame$ című többjátékos, szolgáltatásalapú FPS-en dolgozik.

Hirdetés

Szintén ennek az irányváltásnak a részeként kötött a cég együttműködést a Treyarch veteránjai (Jason Blundell és Dave Anthony) által 2020-ban alapított Deviation Gamesszel abból a célból, hogy az utóbbi egy exkluzív, AAA kategóriás FPS-sel lepje meg a PlayStation 5 táborát. Magáról a projektről nem sok minden szivárgott ki a bejelentést követően, csupán annyit lehetett tudni, hogy sci-fi lesz, azaz csak lett volna, mert már senki sem dolgozik rajta.

Úgy tíz hónapja aggasztó hírek érkeztek a szóban forgó játék törléséről, valamint a stúdiónál végrehajtott nagy arányú leépítésről. A jelek szerint azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a felszínen tartsák, mivel a Deviation egyszer s mindenkorra lehúzta a rolót. Ezt már Kriste Stull, a stúdió operatív igazgatója jelentette be a LinkedInen.

"Nehéz szívvel jelentem be a Deviation Games bezárását, szeretném kifejezni hálámat az egész csapatnak. Köszönöm a kemény munkát, az odaadást, és mindazt, amivel hozzájárultatok a Deviationhöz. Hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségért, hogy együtt dolgozhattam veletek."

A vezetőség nem szeretné, ha a tehetséges kollégák munka nélkül maradnának, ezért a közeljövőben állásbörzét szervez, amire várja a létszámbővítést tervező iparági szereplőket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)