Hirdetés

Kifakadt az Ori játékok stúdióvezetője a játékosokat átverő kiadókra és fejlesztőkre

|

A Moon Studios alapítójának, Thomas Mahlernek elege lett az olyan "kígyóolajárusokból", mint a Hello Games és a CD Projekt RED.

Hirdetés

A Moon Studios, bár lassan, de kétszer is azt szállította, amit ígért: mind az Ori and the Blind Forest, mind annak folytatása, az Ori and the Will of the Wisps kifogástalan lett. Emiatt valamelyest joggal szólalt fel Thomas Mahler a ResetErán közzétett posztjában azok ellen, akik először izgalomba hozzák a játékosokat, majd nem azt adják nekik, amit ígértek.

Az Ori játékok rendezője például a Cyberpunk 2077-et készítő CD Projekt RED-et, illetve a No Man's Skyt végül szépen helyrehozó Hello Gamest és annak vezetőjét, Sean Murrayt említette, de írt Peter Molyneux-ról is, aki szeretett ígérgetni, de az általa emlegetett funckiók jó része nem került bele a játékaiba, mert az ötletek nem találkoztak a megvalósíthatósággal.

Hirdetés

A játékosok nagy részével ellentétben Mahler nem bocsátotta meg a kezdeti hazugságokat és félrevezetést a No Man's Sky esetében, és úgy látja, az, hogy most díjakkal szórják meg, nem segíti az iparág megerősödését. Sérelmezi, hogy 2014-ben kis híján az Ori került egy játékmagazin címlapjára, de végül a No Man's Sky-t választották a szerkesztők, mert az volt a nagyobb, fontosabb játék. A döntést még megértette, de a megjelenés után extrán csalódott volt, amiért egy hazug ember terméke elvitte előle a lehetőséget.

Legkeményebben persze a Cyberpunk 2077-et üti, aminél úgy látta, a CDPR PR-osai Molyneux és Murray példájából építkeztek, azt emelték új szintre, és csak épphogy azt nem állították, hogy "a játék a rákot is gyógyítja". Ennek eredményeképp jött össze 8 millió előrendelés, ami elképesztően sok, csak hát a végeredmény elmaradt az ígéretektől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)