Hirdetés

Leépítések sújtják a BioWare-t, sehol nem tart még az új Mass Effect fejlesztése

|

A stúdió igazgatója, Gary McKay egy lelombozó hivatalos közleményt tett közzé.

Hirdetés

Fantasztikus időszak ez a szerepjátékok rajongóinak, hiszen nemrég érkezett meg az év játéka díjra is esélyes Baldur's Gate 3, hamarosan befut a Starfield, emellett pedig készül a háttérben az Avowed, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, a The Outer Worlds 2, valamint az új The Witcher is, és természetesen a BioWare két újdonságát, a Dragon Age: Dreadwolfot és a következő Mass Effectet sem szabad elfelejteni. Ezek iránt ugyanakkor nehéz lelkesedni, egyrészt a stúdió legutóbbi, csalódást keltő munkái miatt, másrészt mindkettőről alig tudtunk meg valamit eddig. 

Nos, ez nem most fog megváltozni, ugyanis a BioWare vezérigazgatója, Gary McKay olyan közleményt tett közzé a cég hivatalos honlapján, ami lesújtó híreket tartalmazott. 

Hirdetés

Barokkos körmondatokkal ugyan, de McKay bejelentette, hogy körülbelül 50 munkatársat kénytelenek elküldeni, erre pedig magyarázata szerint azért van szükség, hogy megfelelhessenek a közelgő projektjeik igényeinek, tartani tudják a magas színvonalat és egy "agilisebb és fókuszáltabb" stúdióval lépést tudjanak tartani a gyorsan fejlődő játékiparral. 

"Olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol a változás nemcsak szükséges, hanem elkerülhetetlen is. Bármilyen nehéz is ezt kimondani, a fejlesztéshez való hozzáállásunk újragondolása elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy a stúdió változó igényeinek megfelelően átszervezzük csapatunkat. Ennek az átalakulásnak a részeként körülbelül 50 pozíciót szüntetünk meg a BioWare-nél. Ezt mélységesen fájdalmas és szomorú leírni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a folyamatot empátiával, tisztelettel és tiszta kommunikációval kezeljük."

McKay megerősítette, hogy az érintetteknek lehetőséget biztosítanak az Electronic Arts más stúdióiban elhelyezkedni, és azokat is támogatni fogják, akik nem találnak új munkát a vállalatnál.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A nyílt levélből azonban kiderült még valami, ami láttán elszontyolodhatnak a Mass Effect-rajongók. McKay világossá tette, hogy jelenleg két franchise-ra, a Dragon Age-re és a Mass Effectre fókuszálnak, ezek közül is előbbi élvez prioritást az új rész, a Dreadwolf miatt, amelyből az igazgató szavai alapján igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni.

A BioWare fejlesztőinek nagy része a legújabb Dragon Age-dzsel van elfoglalva, míg egy veteránokból álló csapat Mike Gamble (a széria producere) vezetésével folytatja a következő Mass Effect fejlesztésének előkészítését (!), amelynél szintén a minőséget tartják szem előtt. Szóval még alsó hangon is évekre vagyunk attól, hogy ismét Shepard univerzumában kalandozhassunk, McKay is csak a Dreadwolffal kapcsolatban mondta azt, hogy alig várják, hogy többet is felfedhessenek róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)