Hirdetés

Leépítések sújtják a The Witcher spin-offon dolgozó csapatot

|

Nem elég, hogy teljesen át kellett alakítani a projektet, a stúdió sem úszta meg.

Hirdetés

Bár a CD Projekt RED-nek komoly tervei vannak a Cyberpunk IP-vel, természetesen a legnagyobb sikerét, a The Witcher szériát sem hagyja magára. Három projekt is formálódik jelenleg: a Polaris kódnevű egy új saga első felvonása lesz és hat éven belül további két rész követi majd; az első The Witcher remake-jén a CDPR-veteránokból álló Fool's Theory dolgozik; a cég által felvásárolt The Molassed Flood (The Flame in the Flood, Drake Hollow) egy The Witcher spin-offon ügyködik. 

Eleinte még úgy volt, hogy ez utóbbi egy akció-kaland játék lesz véletlenszerűen generált pályákkal, szinkronnal ellátott dialógusokkal és filmszerű történetmeséléssel, valamint tartalmazhat kasztokat, többjátékos elemeket (például kooperatív módot és PvE-t) és "stilizált" grafikát. 

Hirdetés

Március végén aztán érkezett a hír, hogy nem alakul fényesen a The Molasses Flood The Witcher-játéka, azaz a Project Sirius: alapjaiban kellett újragondolni a játékot annak ellenére, hogy már rengeteg pénzt felemésztett a fejlesztés. A CDPR ügyvezetője akkor azt nyilatkozta erről, hogy azért döntöttek az újrakezdés mellett, hogy féken tartsák a költségeket, valamint egy nagyobb közösséget szeretnének elérni, a hozzáférhetőségre törekednek a széria örökségének megőrzése mellett. 

Most a narratív területen dolgozó Robert Bailey és a környezetet tervező művész, Eleanore Falck Twitteren hozták nyilvánosságra, hogy leépítették őket, ezért munkát keresnek. Sem a The Molasses Flood, sem a CD Projekt RED nem adott ki hivatalos közleményt az elbocsátások okával vagy teljes számával kapcsolatban, de a vállalat május 12-én azt közölte, hogy "lezárult a Project Sirius új kereteinek meghatározása", majd ugyanezen a napon születtek Bailey és Falck üzenetei.

A Kotaku riportere, Ethan Gach tweetje szerint összesen 29 fejlesztőt bocsátottak el amiatt, hogy "mivel a projekt változott, a rajta dolgozó csapat összetétele is megváltozott". 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)