Hirdetés

Megérték a ráköltött százmilliók, rettentő sikeres játék lett a Cyberpunk 2077

|

A CD Projekt RED közzétette az akció-RPG és annak nemrég megjelent kiegészítője, a Phantom Liberty eladási adatait.

Hirdetés

Kevéssel ezelőtt megismerhettük, hogy milyen árat fizetett a CD Projekt RED azért, hogy 2020 decemberében kellően alapos tesztelés és megfelelő optimalizálás nélkül adta ki a Cyberpunk 2077-et. Konkrétan annyit kellett még ráköltenie az elmúlt közel három évben, amennyiből simán kijött volna egy vadonatúj AAA kategóriás játék is.

Mégis biztosra vehetjük, hogy többszörösen megtérült a befektetést, amennyiben vetünk egy pillantást a statisztikákra. Ez alapján ugyanis már 25 millióan keresték fel Night Cityt és bújtak V bőrébe PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on vagy Xbox Series X|S-en.

Hirdetés

A CD Projekt RED egyúttal elárulta, hogy mostanáig 3 millióan vásárolták meg az Keanu Reeves mellé egy újabb sztárt, Idris Elbát behozó Phantom Liberty kiegészítőt, de az utóbbi esetében azt sem titkolta, hogy milyen arányban oszlik meg az eladott példányszám az egyes platformok között. 68 százalékkal a PC vezet magasan a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S előtt, a konzolos változatok valamelyikét játékosok csak a vevők 20, illetve 13 százalékát tették ki. Itt egyébként valószínűleg kerekítési a CD Projekt RED, mivel ha összeadjuk, 101 százalék jön ki.

Az is érdekes adat egyébként, és jól szemlélteti az egyes piacok vásárlóerejét, hogy melyik régió milyen arányban képviselteti magát. A Phantom Liberty árát kicsengető játékosok 35,9 százaléka Észak-Amerikában, 35,1 százaléka Európában, 23,1 százaléka pedig Ázsiában él. Különösen beszédes, hogy a gyéren lakott, mindössze 26 milliós Ausztrália (de ha Óceánia egészét nézzük, akkor sem haladja meg a populáció a 45 millió főt) a maga 2,8 százalékos részesedésével lenyomta a 2,7 százalékos Dél-Amerikát és a 0,4 százalékos Afrikát.

Összesen már 100 millió játékot értékesített a CD Projekt RED a The Witcher 2007-es megjelenése óta, ennek a felét a The Witcher III: Wild Hunt teszi ki. Az iménti számokkal a CD Projekt Investor Day keretében eldicsekedő ügyvezető Adam Kiciński arra a tényre is felhívta a befektetők figyelmét, hogy Geralt harmadik kalandjának tovább, nagyjából három és fél évig tartott, mire elérte a 25 milliós mérföldkövet, miközben a Cyberpunk 2077-nek ez két év és 10 hónap alatt összejött.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)