Hirdetés

Milyen konzolt és milyen játékokat veszünk Európában?

|

Az európai Game Sales Data legújabb kimutatásából kiderült, mi iránt érdeklődnek az európai játékosok töretlenül.

Hirdetés

A Covid19 és az azt követő átmeneti időszak következtében rendkívül nehéz helyzetben van jelenleg a világgazdaság, az infláció gyakorlatilag minden iparágat érint, így aztán teljesen természetes, ha az adatokból az derül ki, hogy ezzel párhuzamosan változnak a fogyasztói szokások.

A Game Sales Data rendszeresen megoszt adatokat arról, hogy miként alakulnak az európai videójátékos eladások és az idei összehasonlításokból egy viszonylag meglepő minta rajzolódik ki: a játékeladások csökkentek a tavaly ilyenkor mért számokhoz képest, azonban a konzolok rendkívül erősen teljesítettek.

Hirdetés

Az adatokból látható, hogy idén áprilisban nagyjából 10,4 millió PC- és konzoljáték kelt el, ami 5,3%-os csökkenést jelent a tavalyi évhez, ellenben a konzolok eladásai 58%-ot nőttek ugyanebben az időszakban. Az utóbbi rendkívüli növekedésből a PlayStation 5 jött ki a legjobban 144%-os(!) növekedéssel, amelyet a Nintendo Switch követ egy szintén elismerésre méltó 38%-kal (ez minden bizonnyal a Zeldának köszönhető), majd pedig az Xbox Series X zárja a sort egy szerényebb 19%-os ugrással.

A játékok terén sincsenek nagy meglepetések, a Star Wars Jedi: Survivor gyakorlatilag néhány nap alatt a listák élére ugrott, erősebben nyitott az elődjénél, ráadásul majdnem kétszer annyi a digitális eladás, mint az első rész esetében, ami egy jó mutatója is lehet annak, hogy a járvány mennyire felgyorsította a digitalizálódást.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Nem a Survivor az egyetlen új megjelenés, ami felküzdötte magát a listára, hiszen a Dead Island 2 is egészen előkelő helyen zárta a hónapot, illetve a Resident Evil 4 remake-je is felküzdötte magát, annak ellenére, hogy még márciusban jelent meg.

A teljes áprilisi, európai toplista:

  1. Star Wars Jedi: Survivor
  2. FIFA 23
  3. Dead Island 2
  4. Grand Theft Auto 5
  5. The Last of Us: Part 2
  6. Hogwarts Legacy
  7. Call of Duty: Modern Warfare 2
  8. Red Dead Redemption 2
  9. NBA 2K23
  10. Resident Evil 4: Remake
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)