Hirdetés

MrBeast brutális pénzt kaszált az X-en, de elég valószínű, hogy Elon Musk trükközött kicsit

|

Elég valószínű, hogy Elon Musk kicsit megkeverte a lapokat, így ért el rekordnézettséget MrBeast.

Hirdetés

Jimmy Donaldson, avagy közismert nevén MrBeast jelenleg a YouTube legnépszerűbb, és ezzel párhuzamosan értelemszerűen legnagyobb bevételre szert tevő tartalomgyártója. Nemrég konkrétan mesélt is arról, hogy mennyi pénzt keresnek a youtuberek, és egyáltalán nem véletlen, hogy ő is ezt a platformot választotta, nem például az X-et, leánykori nevén Twittert. Az immár Elon Musk fennhatósága alá tartozó X-en ugyanis jóval kevesebb reklámbevétel csorog vissza a tartalomgyártókhoz, mint például a YouTube-on - legalábbis így gondolta MrBeast.

Elon Musk viszont teljesen más véleményen volt, ezt pedig közölte is a videóssal, személyesen kezdte el győzködni arról, hogy ugyan tegyen már egy próbát az X-szel, egyáltalán nem rosszak ott a kondíciók. Nos, MrBeast így is tett.

Hirdetés

Egy régebbi, YouTube-on már megfuttatott videóját töltötte fel az X-re, innen pedig furcsa fordulatot vett az egész történet. A videó ugyanis 150 milliós nézettséget ért el, ezzel pedig 250 ezer dollárt, vagyis nagyjából 89 millió forintot hozott a konyhára a youtubernek. Ez minden szempontból túltett a YouTube-on, és ez magának MrBeastnek is eléggé gyanús lett.

Az ezer megtekintésre átszámolt reklámbevétele egészen pontosan 1,68 dollár lett, ez pedig az ötszöröse annak, amit mások napnak az X-en. Tovább árnyalja a dolgot, hogy az X nézettségként nem a tényleges megtekintéseket számolja fel, hanem azt, hogy hány embernek jelenik meg az adott videó a hírfolyamában. 

MrBeast gyanúja szerint videóját manuálisan tolta meg az X (ilyen húzásokról hallottunk már korábban is nem egyszer), a publikálást övező médiafelhajtás szerint pedig a hirdetők valószínűleg magasabb összeget is hajlandóak voltak kifizetni azért, hogy az ő anyagába kerülhessenek bele.

Egyelőre nem tudni, hogy folytatódik a történet, mindenesetre MrBeast megint kitett magáért: a 250 ezer dolláros X-bevételt szét fogja osztani a rajongói között.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)