Hirdetés

Már többet ér a Nintendo, mint a Sony

|

A Pokémon Go miatt olyannyira megugrott a Nintendo piaci értéke, hogy túlszárnyalta a PlayStation 4 gyártójáét.

Hirdetés

A Pokémon Go egy kicsit több, mint egy újabb ingyenes mobilos alkalmazás a többmillió másik között. A játék lehet, hogy pár hét múlva már nem lesz olyan népszerű, mint most, viszont hatása mindenhol érezhető marad.

A Bloomberg által közzétett kép alapján az elmúlt pár napban olyan durván megugrott a Nintendo piaci értéke, hogy a maga 39,82 milliárd dolláros értékével a 38,34 milliárd környékén álló Sonyét is túlszárnyalta. Az egészben az a legérdekesebb, hogy ellentétben a franchise más játékaival, a Pokémon Góhoz csak távolról van köze a cégnek. A fejlesztő a Niantic, viszont a licencet a The Pokémon Company birtokolja, melynek résztulajdonosa a japán cég, így a bevételből is jut neki. 

Japánban még nem jelent meg, egy kiszivárgott levél miatt kellett elhalasztani, ami miatt a részvényárfolyam tegnap 13 százalékkal zuhant. Biztos, hogy idővel visszaáll.

Július 27-én adják ki a következő pénzügyi jelentést, amiben várhatóan a Pokémon Go adatai is szerepelnek majd. Szép nagy számokat fogunk látni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)