Hirdetés

Simán megéri a Microsoftnak exkluzívként kiadni a Starfieldet és az Indiana Jones játékot – a kiadó legalábbis így gondolja

|

A Microsoft Gaming pénzügyi vezetője egyáltalán nem fél attól, hogy a kieső PlayStationös eladásokat ne lehetne pótolni.

Hirdetés

Még a Bethesda is értetlenül fogadta, miért döntött úgy a Microsoft videojátékos divíziója, hogy a Call of Duty sorozat új részei az Activision Blizzard felvásárlása után is megjelenhetnek PlayStation platformokra, de a Starfield és a MachineGames készülő Indiana Jones játéka exkluzívként fog megjelenni, csak PC-n és Xbox Series X|S-en játszhatunk majd ezekkel.

A napokban nyilvánosságra került egy dokumentum, amiben a Microsoft Gaming CFO-ja, Tim Stuart elmondta, 2020 decemberében mérlegelték, hogy megéri-e a ZeniMax (a Bethesda anyavállalata) játékait exkluzívként kiadni.

Hirdetés

Arra jutottak, hogy bár 10 millió példány simán elkelhetne mindkét játékból PlayStationön, ezt a kiesést kompenzálni fogja az Xbox Game Passból és a konzoleladásokból származó bevétel. Tehát a kiadó tényleg hisz abban, hogy a játékosok csak azért fognak majd Xbox Series X-et vagy S-t venni, hogy játszhassanak a Starfielddel és az Indiana Jonesszal, illetve több millió új előfizetővel gyarapodik majd a Game Pass.

Még kérdéses, hogy az Activision Blizzard egyes franchise-ai közül melyik marad multiplatform és melyiket teszik exkluzívvá: a Microsoft és a Sony megállapodása csak a Call of Dutyra vonatkozik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)