Hirdetés

Szomorúak a fejlesztők az Apple Arcade miatt, szerintük a cég nem bánik velük korrektül

|

Az Apple előfizetéses játékszolgáltatása már közel öt éve fut, de a vállalat látszólag nem elég hálás azoknak, akik miatt működhet.

Hirdetés

Az Apple évek óta próbál valahogy szereplővé válni a gaming piacon, mostanában azt sulykolva, hogy a Macek alkalmasak akár modern, PC-s és konzolos játékok futtatására is. Tény, hogy az M-szériás chipekkel már eldöcög a Resident Evil 4 és a Death Stranding, de még messze vagyunk attól, hogy akár a MacBookok, akár az asztali számítógépek annyira ajánlhatók legyenek gamereknek, mint a windowsos masinák.

2019 óta elérhető az Apple Arcade, amely iPhone-okon, iPadeken, Maceken és Apple TV-n futtatható játékokat kínál fix havidíjért cserébe. Nagyjából 200 cím található a kínálatban, némelyik kifejezetten az Apple megrendelésére készült, és esetleg később bukkant fel más platformokon, míg mások App Store-os klasszikusok felújított, mikrotranzakcióktól és reklámoktól megfosztott változatai.

Hirdetés

A MobileGamer jelentése szerint az öt éve futó szolgáltatásra dolgozó fejlesztők elégedetlenek. Ennek egyik oka, hogy átláthatatlan, mennyi pénzt kapnak játékaik után, mert az Apple ködösen fogalmaz, nem tisztázza, mi alapján számol jutalékot. 2020 októbere óta a kifizetések összege csökken, és a cég által előre kifizetett összeg is alacsonyabb, mint kezdetben volt. 

Egy cégvezető szerint az is előfordult, hogy megállapodtak egy játékra, hónapokon át pozitív visszajelzéseket kaptak a Arcade csapatától, majd egyszer, váratlanul és magyarázat nélkül az Apple kihátrált a megállapodásból, és nem válaszoltak a további levelekre, nem voltak nyitottak költségcsökkentési és átalakítási ötletekre sem.

Néhányan úgy gondolják, a Netflix megerősödése ezen a szintéren az Apple-t is arra sarkallhatja, hogy vegye az Arcade-et komolyan. Talán a júniusi WWDC-n majd hallunk a tervekről.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)