Hirdetés

Tudod, miért nem sietnek a GTA 6-tal? Nézd meg a Take-Two Interactive üzleti eredményeit!

|

A kiadó beszámolt a 2023. június 30-án véget érő negyedévre vonatkozó bevételi eredményeiről, köszönik, jól vannak.

Hirdetés

Reménykedünk benne, hogy látótávolságon belülre kerülhet már végre egy GTA 6 megjelenés, de ha megnézzük a Take-Two Interactive üzleti jelentését a legutóbbi negyedévről, akkor azt is érezhetjük, hogy nagyon nem sürgeti őket semmi, elég kellemesen megélnek a már évek óta futó címeikből. Nyilván ez elkényelmesít minden céget, Zelnick csapata sem jelent kivételt, most éppen olyanokat nyilatkozgat, hogy a visszafelé kompatibilitás nem szükségszerű, csak kellemes adalék, ezzel is magyarázva az amúgy PC-re nem is érkező RDR2 50 dolláros árcéduláját PS4-re, aminek a napokban történt bejelentése elég nagy port kavart.

Hirdetés

Hogy tehetik meg mégis ezt? - kérdezi ilyenkor az egyszeri felhasználó, és a válasz nem bonyolult: pénzből. A kiadó címei még mindig elképesztően jól fogynak, a Grand Theft Auto sorozat természetesen a Take-Two legjobban teljesítő szériája, több mint 405 millió eladott darabszámmal. Ez a 2022. március 31-én véget ért előző negyedév 400 milliós számáról nőtt tovább az elmúlt 3 hónapban, laza 5 millióval. A már lassan egy évtizede debütált Grand Theft Auto V-ből több mint 185 millió darabot adtak el, ami 180 millió darabról nőtt, tehát nem nehéz kitalálni, hogy a GTA 5 hozta ezt a csodás növekedést az egész szériának is.

"Ez az elmúlt 10 év legkelendőbb játéka az Egyesült Államokban, mind az egységnyi, mind a dollárban mért eladások alapján"

- áll a jelentésben, és már tényleg nem értjük, honnan sikerül ennyi év után is találni még 5 millió embert, aki először vagy újra fizet ezért a játékért.

A Red Dead Redemption-sorozatból mindössze két kiadást követően több mint 79 millió darabot adtak el világszerte, ami 75 millió darabról 75 millióra nőtt, szintén 5 milliós léptékben az elmúlt negyedév során. A Red Dead Redemption 2 több mint 55 millió példányban kelt el, 2 millós új eladással. Az elmúlt öt évben ez volt a második legkelendőbb cím az Egyesült Államokban a dollárban mért eladások alapján.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az évek óta nálam szégyenpadon ülő NBA 2K sorozatból világszerte több mint 140 millió darabot adtak el, szintén 5 millióval nőtt a példányszám 3 hónap alatt, és akkor ebben az undorítóan telenyomott mikrotranzakciós modell nincs is benne. A Borderlands sorozatból világszerte több mint 81 millió darabot adtak el, ez az előző negyedévben elért 80 millióról nőtt egy kicsivel, ezt nagyrészt a Borderlands 3 hozta össze. A Sid Meier's Civilization sorozatból több mint 67 millió darabot adtak el, ami megegyezik az előző negyedévvel. A BioShock sorozatból közel 42 millió darabot adtak el, ami szintén megegyezik az előző negyedévvel.

A kiadó tehát a mikrotranzakciókat nem számolva is szépen megélhet pusztán a GTA V és a Red Dead Redemption 2 piacon tartásából, nem véletlen, hogy újabb és újabb bőrt igyekeznek lehúzni mindkettőről. Mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)