Hirdetés

Újabb részvényeket vásárolt vissza a Vivendi elől menekülő Ubisoft

|

Vészesen közeledett a hatalomátvételt lehetővé tévő hányadhoz a Vivendi tulajdonrésze a Ubisofton belül, de a kiadó ismét egérutat nyert.

Hirdetés

Már nagyjából másfél éve vesz folyamatosan Ubisoft-részvényeket a francia médiaóriás, a Vivendi, a játékkiadót vezető Yves Guillemot-nak pedig ez nagyon nem tetszik. A felvásárlás ellen minden lehetséges eszközzel küzdő alapító az elmúlt hetekben fontos lépéseket tett, hogy megtartsa az irányítást a Ubisoft felett.

Hirdetés

Egyfelől az igazgatótanácsba még két független tagot sikerült ültetnie a részvényesek legutóbbi találkozóján a múlt hónapban. Ez azért jön jól neki, mert novemberben lesz két éve, hogy a Vivendi résztulajdonos, az ilyen hosszabb távú bejfektetőknek pedig a francia törvények kétszeres szavazati jogot biztosítanak a cég ügyeivel kapcsolatban. Emellett tegnap bejelentették, hogy az év végéig újabb négymillió részvényt vásárolnak vissza, ami a cég tőkéjének tíz százalékát teszi ki, ráadásul ezeket a részvényeket ki is vonják a forgalomból, így később sem tudja őket megvenni a Vivendi.

A cél egyébként az, hogy a jelenleg a Ubisoft nagyjából negyedét birtokló cégcsoportot harminc százaléknyi tulajdonrész alatt tartsák, ami szintén a francia törvények miatt fontos. Ezt a hányadot meghaladva próbálhatná meg átvenni a vezetést a cégcsoport, aminek a képviselői egyébként nemrég azt nyilatkozták, fontolgatják, hogy feladják a küzdelmet és kiszállnak a kiadóból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)