Hirdetés

A Mass Effect 3 időszakába térhetünk vissza egy új társasjátékkal

|

Profi csapat dolgozik a Mass Effect univerzum kézzel fogható bővítésén.

Hirdetés

Mivel a BioWare-nél most a Dragon Age: Dreadwolf élvez elsőbbséget, ezért a mellette formálódó Mass Effect 4-ről (amit a média nevez így, még nincs hivatalos címe) nem sokat mesél a stúdió, és ez valószínűleg az új Dragon Age megjelenéséig így is fog maradni. 

Szerencsére nemcsak videojátékkal bővül a franchise. Miután Mass Effect-témájú Monopoly és Risk is jelent már meg, adná magát, hogy egy tematikus Gazdálkodj okosan legyen a következő, ami mondjuk a Citadelen játszódhatna, de nem ez a helyzet: a Mass Effect the Board Game - Priority: Hagalaz egészen a Mass Effect 3 eseményeinek idejébe repít vissza, vagyis előre minket. 

Hirdetés

A projekt mögött az a Modiphius Entertainment áll, akinek van már tapasztalata sci-fi társasjátékokkal, elég csak Dune: Adventures in the Imperium, a Fallout: Factions vagy a Homeworld TTRPG termékekre gondolni. A Mass Effect the Board Game - Priority: Hagalaz képében egy sztorifókuszú, de kooperatív (1-4 fő számára játszható) mókát álmodtak meg Eric Lang (Blood Rage, Life in Reterra) és Calvin Wong (Kőgazdag ázsiaiak) tervezők. A játék a Normandy fedélzetén kezdődik, és a játékosoknak együttműködve kell felvenniük a harcot a Reaperekkel. 

Az előzetes információk szerint az új Mass Effect társas 32 mm-es, műanyag miniatűröket tartalmaz majd egy férfi és egy női Shepardot, Liarát, Talit, Wrexet és Garrust megformálva. A projektnek elágazó kampánya lesz, így többször is végig lehet majd játszani, és minden alkalommal más élményt fog nyújtani. Tetteinkre a kártyák által vezérelt ellenfél és a fejlődő történet is reagál, a korai döntések pedig befolyásolhatják a későbbi küldetéseket is. Miközben összegyűjtjük Shepard csapatát, testre is szabhatjuk és fejleszthetjük társaink képességeit, felszereléseit és erejét. Itt is lesznek hűségmissziók, amikkel egyedi erőket oldhatunk fel nekik, de ezek opcionálisak lesznek. 

A Mass Effect the Board Game - Priority: Hagalazt valamikor 2024-ben fogja kiadni az Asmodee, de árazásról egyelőre nem esett szó, amiképpen arról sem, hogy lesz-e közösségi kampány hozzá. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)